BW-HABER
Yaşar Sekban tarafından düzenlenen üç günlük kampa, içlerinde otizmli çocukların da bulunduğu 36 kişilik aile grubu katıldı. Kampa Karlsruhe Başkonsolosu Mahmut Niyazi Sezgin’in ziyareti damga vurdu.
Karlsruhe Başkonsolosu Mahmut Niyazi Sezgin, Karlsruhe Okul Aile Birliği United Karlsruhe Basketball tarafından 3-5 Temmuz tarihleri arasında Schwarzwald’daki Else-Stolz-Heim dağ evinde düzenlenen “Ailem ve Ben 2026” kampını ziyaret ederek aileler ve çocuklarla bir araya geldi. İçlerinde otizmli çocukların da bulunduğu 36 kişilik aile grubunun katıldığı kampta Başkonsolos Sezgin, çocuklarla spor yaptı, ailelerle sohbet etti ve katılımcıların sorularını yanıtladı.

Yoğun programına rağmen kamp alanını ziyaret eden Başkonsolos Sezgin, çocuklarla masa tenisi oynayarak onların sevincine ortak oldu. Çocuklara baklava ikram eden Sezgin, ailelerle uzun süre sohbet ederek görüş ve taleplerini dinledi. Katılımcılar, Başkonsolosun samimi yaklaşımı ve kampa gösterdiği ilgiden dolayı memnuniyetlerini dile getirdi.
Üç gün süren kamp, ailelerin sosyal bağlarını güçlendirmek, otizmli çocuklarla diğer çocukların kaynaşmasını sağlamak ve katılımcılara eğitim, sağlık ile çevre konularında farkındalık kazandırmak amacıyla düzenlendi. Program boyunca doğa yürüyüşleri, sportif etkinlikler, geleneksel çocuk oyunları ve çeşitli eğitim seminerleri gerçekleştirildi.
Kampın eğitim programında Başkent Üniversitesi mezunu Dr. Ege Temel, çocuk beslenmesi, sağlıklı yaşam ve genel sağlık konularında ailelere kapsamlı bilgiler verdi. Karlsruhe Başkonsolosluğu Eğitim Ataşesi Dr. Neslihan K. Akdemir ise ailelerle bir araya gelerek eğitim alanındaki soruları yanıtladı ve bilgilendirmelerde bulundu.

Kampa ayrıca bölgenin önemli sağlık kuruluşlarından Saramed Reha da destek verdi. Firma temsilcileri, ailelere rehabilitasyon hizmetleri ve medikal destek ürünleri hakkında bilgi paylaşımında bulundu.
Organizasyon süresince çocuklar Schwarzwald’ın doğal ortamında çevre bilinci kazandıran etkinliklere katıldı; orman yaşamı, böcekler ve bölgenin yaban hayatı hakkında bilgi edindi. Voleybol, yakan top, masa tenisi, langırt ve geleneksel Türk oyunlarıyla sosyal ve sportif faaliyetler gerçekleştirildi.

Proje sorumlusu Yaşar Sekban: “Amacımız ailelerin yalnız olmadığını hissettirmek”
“Ailem ve Ben 2026” kampının proje sorumlusu ve organizatörü Yaşar Sekban, kampın temel amacının özellikle otizmli çocuklara sahip aileleri sosyal yaşamın içine daha fazla dâhil etmek olduğunu söyledi.
Sekban, otizmli çocukların ailelerinin günlük yaşamda zaman zaman sosyal ortamlara katılmakta zorlandıklarını belirterek, “Bu projeyle ailelerimizin kendilerini rahat hissedebilecekleri, birbirleriyle tanışabilecekleri, sohbet edebilecekleri ve deneyimlerini paylaşabilecekleri sıcak bir ortam oluşturmayı hedefledik. Çocuklarımız birlikte oyunlar oynarken ailelerimiz de bir araya gelerek hem vakit geçiriyor hem de birbirlerinden yeni bilgiler öğreniyor.” dedi.

Kamp boyunca düzenlenen doğa yürüyüşleri, eğitim seminerleri ve sosyal etkinliklerin aileler arasındaki dayanışmayı güçlendirdiğini ifade eden Sekban, “Birlikte yapılan geziler, ortak etkinlikler ve eğitim programları sayesinde hem çocuklarımız sosyalleşiyor hem de ailelerimiz güçlü dostluklar kuruyor. Bizim en büyük hedefimiz, otizmli çocuklarımızın toplumun doğal bir parçası olarak diğer çocuklarla birlikte büyümesine katkı sunmak ve ailelerimizin kendilerini hiçbir zaman yalnız hissetmemelerini sağlamaktır.” diye konuştu.
Kampın ana sponsorluğunu Karlsruhe, Kehl ve Pforzheim’da faaliyet gösteren Doğuş Marketler Zinciri üstlenirken, organizasyon yetkilileri desteklerinden dolayı şirket sahibi Lokman Arslankal’a teşekkür etti.



















