BW-HABER

Gaggenau 21 Mayıs 2017


Baden Şiir ve Güzel Okuma Yarışması, Türk Kültür Şenliğine Dönüştü!

T.C. Millî Eğitim Bakanlığı himayelerinde, Büyükelçiliğimiz ve Başkonsolosluğumuzun destekleriyle T.C. Almanya- Karlsruhe Eğitim Ataşeliği olarak 20 ay önce başlattığımız “Haydi, Türkçe Konuş Benimle!” adlı dil, kültür, eğitim, sanat ve spor kampanyamız dahilinde gerçekleştirdiğimiz eyalet çapındaki “Şiir ve Güzel Okul Okuma Yarışması” tam bir kültür şenliği havasında gerçekleşti.

Ataşeliğimize bağlı 13 Bölge Başkanlığı dahilinde 2016-2017 eğitim-öğretim yılında Türkçe ve Türk kültürü derslerine devam etmenin yanında, kendi eğitim bölgelerinin 1.si olarak Eyalet finaline kalan toplamda 50 öğrencimiz bir kez de jürinin karşısında ter döktü.

 

T.C. Karlsruhe Eğitim Ataşeliği himayesinde, düzenlenen” Güzel Okuma ve Şiir” yarışması Festhalle salonunda yapıldı.

 

JÜRİ ÜYELERİ PUANLAMADA ZORLANDI!

Juri üyesi olarak; Dr. Yakup Dıvrak, Nedret Graf, Gülen Graf ve Ataşelik Tiyatro eğitmenleri Ruşen Kartaloğlu ve Nejla Koçak ile Ataşelik Müzik eğitmeni Ahmet Ceylanın görev aldı. Rastatt Bölge Başkanı Ada Çetinkaya,

Programın açılış ve selamlama konuşmaları ardından, Türkçe ve Türk kültürü derslerinin yalnızca belirli dil bilgisi kurallarının öğretildiği bir dersten öte, aynı zamanda ülkemiz ve milletimiz adına önemli değerlerin aktarımı adına pek mühim bir öneme haiz olduğunu belirten T.C. Karlsruhe Eğitim Ataşesi Gürkan Avcı sözlerine şöyle devam etti:

ZORLUKLARI AŞACAĞIZ!

Anne-babalarımızla el ele vererek çocuklarımızın eğitimiyle daha çok ilgilenmelerini ve öğrencilerimizin başarılarını artırmalarını etkin mihmandarlığımızla hedefliyoruz. Eğitim alanında zorluk ve engellerle boğuşan Türk toplumunun mevcut durumunu hep beraber ortak akılla ve hızla başarıya dönüştürüyoruz ve dönüştürmeye devam edeceğiz.

HER EVDE BİR KÜTÜPHANE TAVSİYESİ!

Bu itibarla çocuklarımızdan ve velilerimizden dilimizi ve kültürel değerlerimizi çok iyi öğrenip özümsemelerini ve okullarındaki derslere çok iyi çalışarak en başarılı öğrenciler olmalarının gereğini yapmalarını istiyoruz. En güzel Türkçe öğrenmenin yolu Türkçe roman, hikâye ve şiir kitapları okumaktan geçer. Bu nedenle her Türk ailesinin evinde bir kütüphane olmasını ve çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığını kazandırmanızı ısrarla tavsiye ediyorum.

 

19 ÖĞRENCİMİZ DAHA İSTİKLAL MARŞI MADALYASI KAZANDI!

Türkçenin en saf ve arı halinin örneklerinin sunulduğu şiirlerin ezberden okunduğu, öğrencilerimizin daha önce hiç bilmedikleri metinler üzerinden okuma becerilerini sergiledikleri yarışmada, aynı zamanda İstiklal Marşının 10 kıtasını ezberleyen 19 öğrenciye Ataşelikçe İstiklal Marşı Madalyası, Takdir Belgesi ve Türkçe Roman hediye edildi.

 

AİLE EĞİTİMİ SEMİNERLERİMİZE DEVAM EDİYORUZ!

Ataşelik uhdesindeki Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi tarafından, Rıfat Özcan nezaretinde 8 hafta boyunca verilen “7 – 14 Yaş Aile Eğitimi Semineri” ne katılan 16 velimize Eğitim Ataşesi Gürkan Avcı tarafından diplomaları takdim edildi.

 

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER GÜÇLÜ ALKIŞLAR EŞLİĞİNDE ÖDÜLLENDİRİLDİLER!

Çeşitli gösteriler, danslar, Türk mutfağının leziz yemekleri ve folklor oyunları eşliğinde, heyecan ve coşku içerisinde 7 saat süren yarışmada;

 

Güzel Okuma bölümünde, küçükler kategorisinde; Esmanur Başoral (Bruchsal) birinci, Gülbeyaz Sevda Kaplan (Tuttlingen) ikinci, Azra Kara (Nagold) üçüncü oldu.

 

Büyükler Kategorisinde; Hatice Karademir (Tuttlingen) birinci, İmran Öztürk (Rastatt) ikinci, Aslıhan Birgül (Bruchsal) üçüncü oldu.

Şiir okuma küçükler kategorisinde; Julide Aksoy ( Freiburg) birinci, Ensar Arslan (Karlsruhe) ikinci, Sılanur Akyol (Bruchsal) üçüncü oldu.

Büyükler kategorisinde; Aleyna Göker (Schramberg) birinci, İrem Erdoğan (Bruchsal) ikinci, Bennu Aşkın (Rastatt) üçüncü oldu. Yarışmada ilk üçe kalan çocuklara Ataşelik tarafında takdir belgesi ve çeşitli hediyeler verildi. Yarışma sonunda Lidya sanat THO Gaggenau Trabzon yöresi halk oyunlarını başarıyla sundu.