Bruchsal 23 Nisan Bayram Etkinliği Uluslararası Oldu
BW-HABER
Bruchsal 29 Nisan 2018
Almanya’nın Bruchsal kentinde kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı farklı milletlerin katılımıyla adeta uluslararası bayram niteliği kazandı. Bruchsal Okul Aile Birliği, Karlsruhe Eğitim Ataşeliği Türkçe Dersi Öğrtemenleri; Eyüp Şener ve Vahide Çamur’un birlikte düzenlenlediği 23 Nisan etkinliği Bruchsal’da açık alanda yapıldı. Alman, Arap, Arnavut, Boşnak milletlerinden oluşan çocuklar ve aileleri Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara emanet ettiği geleceği ve bayramı birlikte doyasıya kutladılar.
Bruchsal Okul Aile Birliği Başkanı İsmail Kurt 23 Nisan etkinliği açılışında yaptığı konuşmada, birlik beraberliğin altını çizerek, ” Bugün birlik ve beraberlik günümüz, Mustafa Kemal Atatürk tarafından Millet Meclisinin açıldığı bu önemli günü çocuklara hediye edişinin günüdür. Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara hediye edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, hatırlanması gereke mihenk taşlarından biridir. ‘ diyen İsmail Kurt bu anlamlı günde 23 Nisan etkinliğine katılanlara teşekkür etti.
Saygı duruşu, İstiklal Marşı, Alman Milli Marşı ile başlayan kutlamada, kızlar dans grubu sahne aldı. Aranavut , Alman, Arap ve Romen grupları dansları ile göz doldururken, Arnavut gruplar halk oyunları ile sahnede yer aldılar. Arap çocukların dans ve müziği davetlileri coştururken, Kurtuluş savaşının simgesi, Egeli Efeler hem duygulandırdı, hem de gururlandırdı. Kanat açışları, diz vuruşları, onurlu dik duruşları, çevik hareketleri , şahin bakışları ile davetliler ayakta alkışladı. Etkinliğin sonunda 23 Nisan çocukları hep birlikte koro ile şarkılar söylediler.
Bruchsal DİTİB Sultan Ahmet Cami başkanı Kemal Altun, cami alanını tahsis ettiği 23 Nisan etkinliğinde, çocuklara yiyecek ve içecek ikramında bulundu. Bruchsal 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı, birlik beraberliği göstermek hemde 23 Nisan etkinliğine uluslararası nitelik kazandırılması açısından yerinde, güzel bir organizasyon oldu.