‘Türkçe İkinci Seçmeli Dil Dersi Olmalı’
BW-HABER
Karlsruhe 27 Aralık 2017
Baden Baden Türk Okul Aile Birliği Başkanı Kemal Demirel, yönetim kurulundan Yüksel Demirel, Mehmet Demirel ve Eğitimci Şehri Kılıç Öğretmen, Avrupanın Sivil Toplum Kuruluşu; ASiP Genel Merkezini ziyaret etti . Ziyarette Kemal Demirel, ASİP Genel Başkanı Sedat Demir’i Türkçe dersleri konusunda yaptığı çalışmalardan dolayı tebrik etti. Kemal Demirel, Türkçe derslerinin Baden bölgesi ve Almanya genelinde, Alman okul sistemlerinde 2 inci seçmeli dil dersi olarak verilmesini arzu ettiklerini söyledi.
Kemal Demirel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlmaları konusunda bilgi verdi. ASİP Genel Başkanı Sedat Demir, 23 NisanUlusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına destek vereceklerini ifade ederek, ASİP Derneği Yönetim Kurulu olarak katılacaklarını söyledi.
Ziyarette Baden bölgesinde çıkacak olan Türkçe Çocuk Dergisi konusunda da görüşen dernek temsilcileri, ortak projelerde çalışabilmek için görüş alış verişinde bulundu.Dernekler arası görüşmelerin devam edeceğinin altı çizildi.