BW HABER
Karlsruhe 21 Ocak 2017
Türkiye Sıkıntılara İlaç
Almanya Baden Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Karlsruhe kentinde, UETD Genel Başkanı Zafer Sırakaya’nın katıldığı bir toplantı düzenledi. Zafer Sırakaya, ‘Sivil Toplum ve Siyaset Ekseninde Avrupa ve Avrupalı Türkler.’ konulu konuşmasında Orta Doğu ve dünyanın zorlu bir süreçten geçtiğini ifade ederek, Orta Doğu kelimesinin akla kan, gözyaşı ve zulüm getirdiğini söyledi. Dünyanın bir çok noktasında mağduriyetlerin yaşandığını, bu sıkıntılara ilaç olmaya çalışan bir Türkiye olduğunu altını çizerek söyleyen Zafer Sırakaya, İnsanlar Suriye’den Türkiye’nin kapısına dayandığı zaman Kürt, Türk, Alevi, sünni, müslüman demeden insanlık olgusuyla hareket ederek 3,5 milyon insanı alıp, 10 tirilyon TL para harcadığını söyledi
Bab-ı Kürdi Sultan Abdülhamidhan
”İslamın hoşgörü çehresini kendi emellerine sanki İslamı bir zulüm diniymiş gibi göstermeye çalışan terör örgütü DAEŞ bir taraftan, Kürk kardeşlerimle birlikte yüzyıllardan beri aynı topraklara üzerinde hüküm sürmüş ve Osmanlıdaki padişahı Bab-ı Kürdi diye Sulatan Abdulhamithan Hazretlerini bilmiş ve hiç bir zaman bu toplumda bir nifak unsuru olmamış kürt kardeşlerimi temsil ettiğini iddia eden ve aslada temsil etmeyen PKK terör örgütü bir tarafta , 15 Temmuz darbe girişimi ile bu milletin 248 tane canını şehit etmiş olan FETÖ terör örgütü öbür tarafta DHKPC’si bir tarafta ülkemin başına çöreklenmiş, Batı içerisinde, İslam dünyası içerisinde belki genel anlamda dünya içinde bir emniyet sübabı görevini yürüten Türkiye’nin başına sıkıntılar sarmakla, sıkıntılar oluşturmakla meşgul bir Orta Doğu’yu görüyorum. ”
İnsanlara menşeilerini ve menşeplerini sormadık
‘Batı Orta Doğu’ya baktığı zaman enerji ekseninde bakabilir, Batı Orta Doğu’ya baktığı zaman güvenlik ekseninde bakabilir, Batı Orta Doğuya baktığı zaman sadece bir ülkenin geleceğinin emniyete alınması açısından bakabilir.Ancak değerli arkadaşlar biz Orta Doğu’ya baktığımız zaman petrol görenlerden olmadık, olmayacağız.Biz Orta Doğu’ya baktığımız zaman olayı sadece bir enerji ekseninde görmedik olmadık olmayacağız. Biz Orta Doğu’ya baktığımızda sadece insan göreceğiz. Onun için kapımızdan içeri girip bizlerden bir şekilde aman arayan insanlara meşeilerini ve menşeplerini sormadık.’
Türkiye Dünyanın Emniyet Sübabı
”Güçlü bir Türkiye’nin varlığı güçlü bir Türk toplumunun varlığı her zaman için dünyanın emniyet sübabı olmuştur ve İnşaallah bundan sonraki süreç içerisinde de olmaya devam edecektir. 1961 yılından itibaren Avrupa’ya gelmiş bir Avrupalı Türk toplumundan bahsediyoruz. 1961 yılında Almanya ile imzalanmış olna bir işçi göçü anlaşması var 1964 yılında daha sonra Avusturya, Holanda, 1965 yılında Fransa 1967 yılında İsveç ile olan anlaşmalar var.Bu gün Avrupa’ya baktığımız zaman 5,5 milyona yakın Avrupalı Türk toplumunun varlığını görüyoruz.”
STK lar Demokrasinin Vazgeçilmezi
Demokrasilerin vazgeçilmez unsurlarından bir tanesi sivil toplum (stk) kuruluşları olduğunu belirten Zafer Sırakaya, Almanya’nın 80 milyon nüfüsü ile 2 milyon 180 bin tane stk mevcutken, Türkiye’de bu sayının 90.000 ‘de kaldığını, bu bir nedenininde Türkiye’de darbeler olduğunu söyledi.
Orta Doğu’da ki şiddeti sanki İslam gibi lanse edenlerin, Mynmar’da Budistler müslümanlara yapılan zülüm dini çerçevede ele almadığını söyleyen Zafer Sırakaya, organize olamayan küçük toplulukların büyük topluluklar tarafından yönetileceği tesbitinde bulundu.
UETD Baden Bölge Başkanı Levent Polat STK ların siyasi bir amaç güdemeyeceğini, devletin eksik kalan hizmetlerini yerine getirmesi gerektiğini söyledi. Levent Polat ,UETD derneğinin bir öğrenme okulu olduğunu, önemli olanın. insanda iz bırakacak kişiler ile birlikte çalışmanın gereğini vurguladı.
Toplantıya MÜSİAD Karlsruhe Başkanı Burhan Sağlam, Karlsruhe UETD Başkanı Sedat Demir, Karlsruhe OAB Başkanı Erdem Arın, DİTİB Merkez Cami Başkanı Lütfü Azal, Tuncay Ulusoy katıldı.
Karlsruhe UETD Şubesi salonunda gerçekleşen toplantı sonrası Zafer Sırakaya vatndaşların sorularını cevaplandırdı. Baden Bölge UETD yönetimizyle biraraya gekn Zafer Sırakaya stk ların hem sayıca artmasını hemde nicelik olarak kalitesinin artırılmasını istedi.