24/04/2024

BW News

Nachrichten aus der Welt

Karlsruhe Türk Kadınlar Derneği Sorunlara Dikkat Çekti

 

BW-HABER

Karlsruhe 8 Mart 2018


 

Almanya’nın Karlsruhe kentinde Uluslararası Dünya Emekçi Kadınlar günü kutlama etkinliği düzenlendi. Karlsruhe Türk Kadınlar Derneği, Karlsruhe kent merkezinde 200 gül dağıttı. Karlsruhe Türk Kadınlar Derneği üyeleri, kent merkezinde ana cadde de gerçekleştirdikleri etkinlikte farklı milletlerden kadınlarla sohbet etti.

Karlsruhe Türk Kadınlar Derneği Başkanı Mine Kılıçer, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı. Kılıçer,  Kadınların, toplumsal ve ekonomik yaşamın ayrılmaz parçası olduğunun altını çizdi. Kılıçer, kadınların toplumun en küçük birimini oluşturan ailenin temel unsuru olduğunu ifade etti.

Emine Genç, “Hayatın tüm alanlarında her türlü fedakarlığı gösteren kadınların, yaşadığımız bu topraklar içinde, anavatanımız olan Türkiye’nin de kalkınması için en iyi nesilleri yetiştirmek için çalışıyor. Kadınların toplumsal yaşamın sosyal-ekonomik, kültürel-siyasal-eğitim alanları ve karar alma mekanizmalarında yer almasını, yönetimlerde söz hakkı olmasını bekliyoruz.”dedi.

Karlsruhe Türk Kadınları Derneği, Karlsruhe Başkonsolsu Nevzat Arslan ve eşi Esra Arslan’ı Başkonsoloslukta ziyaret etti. Başkonsolos Nevzat Arslan kadınlara yönelik başlatılacak eğitim seferberliği konusunda bilgi verdi.  Başkonsolosluk binasında açılacak; Türkçe imla – yazım kuralları kursu, Almanca temel kursu, kadınlara yönelik rehberlik kursu ve okuma-yazma kurslarının  ücretsiz olacağı, bu kursların branşında uzman öğretmenler tarafından  verileceği ifade edildi.