15/03/2024

BW News

Nachrichten aus der Welt

1980 Doğumlular İçin Dövizli Askerlik Başvurusu İçin Son 3 Ay

BW-HABER

Berlin 1 Ekim 2017


08.02.2016 tarihinden itibaren dövizle askerlik müracaatları için www.konsolosluk.gov.tradresinden randevu alınması gerekiyor. Konuyla ilgili olarak Berlin Büyükelçiliği yayınladığı bir duyuruda 1980 öncesi doğumlu askerlik yükümlülüklerini yerine getirmeyenleri uyardı. 

Dövizli askerlikten yararlanmak için yurt içinde geçirilen süreler hariç olmak üzere; oturma veya çalışma iznine sahip olarak işçi, işveren sıfatıyla veya herhangi bir meslek ya da sanatı icra ederek en az toplam 1095 gün süre ile (3 yıl) bir yabancı ülkede fiilen çalışmış olması ve 1000 EURO bedelin ödenmesi durumunda askerlik yükümlülüğü kalkıyor.

 

Bu kapsamda doğum tarihi 1980 öncesi olanların askerlik yükümlüğü olan vatandaşların 31.12.2017 tarihine kadar gerekli belgelerle randevu alarak başkonsolosluklara başvurmaları gerekmekte. Başkonsoloslukların görev mesaisi 29 Aralık Cuma 2017 son gün olup başvuru buna göre yapılması gerektiği vurgulandı.

1978 doğumlu olanların, bedelli askerlikten faydalanma süreleri ise 30 Haziran 2017 tarihinde sona erdi. Bu tarihe kadar askerlik bedelini yatırmamış olanlar artık bu imkandan faydalanamayacak. 

 

 

DÖVİZLE ASKERLİK İLK MÜRACAATI İÇİN GEREKLİ BELGELER

1. NÜFUS CÜZDANI, PASAPORT, 2 ADET RESIM ve OTURUM KARTI (AUFENHALTSTITEL)

ÇİFTE VATANDAŞ İSE ALMAN PASAPORTU VEYA KİMLİĞİ İLE TÜRK NÜFUS CÜZDANI

2. İLGİLİ BANKA HESABINA HAVALE EDİLMEK ÜZERE 1000 AVRO NAKİT PARA

3. RENTENVERSICHERUNGSVERLAUF – Sigortalı olarak yapılan tüm çalışmaları gösteren belge

ÇALIŞANLAR İÇİN: ARBEITSBESCHEINIGUNG veya SON AYLIK KAGIDI

İŞSİZLER İÇİN: BEWILLIGUNGSBESCHEID

İŞVERENLER, GEWERBEANMELDUNG AKTUEL (YENİ TARİHLİ) işverenler için – Gewerbe’nin fotokopisi ile isyerinin halen faaliyette olduğunu gösteren Gewerbeamt’dan, Finanzamt’dan, İHK veya Ordnungsamt’dan alınacak yeni tarihli belge
(Bu belgede en az 3 yıl işveren olduğunuzu ispatlamanız gereklidir)

4. AUFENHALTSBESCHEINIGUNG (Rathaus’dan alınmaktadır)