19/04/2024

BW News

Nachrichten aus der Welt

BU COŞKUYU GÖNÜLDEN GÖNÜLE TAŞIYIN

Dr. Mehmet Tekin-2


BW-HABER     Karlsruhe /      4 Haziran     Pazartesi    20:10


Karlsruhe Din Hizmetleri Ataşesi Dr. Mehmet Tekin Ramazan bayramı mesajında “Evlerin canlı bayramları olan çocuklarımızı bayramın coşkusuyla tanıştıralım” dedi. Bayram yapamayanlara bayram yaptıralım. Yüreklerin en ağır yükü olan küskünlüklere son verelim, diyen Dr. Mehmet Tekin Ramazan Bayram mesajı yayınladı.

 

Rahmet ve oruç ayını idrak ve ihya ederek yeni bir Ramazan Bayramını idrak etmenin bahtiyarlığını yaşıyoruz.

On bir ayın sultanı olan ramazan kulluğumuzu onaran değer ve yükümlülükleriyle, kendimize çeki düzen vermemizi sağlayan ilkeleriyle, bizleri yeniden biçimlendiren ahlak ve fazilet ölçüleriyle, yeniden canlandırdığımız dostluk, kardeşlik ve komşuluk ilişkileriyle hiç şüphesiz son derece verimli bir ay olmuştur.

Bu Ramazan, unuttuğumuz ve ihmal ettiğimiz dostlarımızı, selamı sabahı kestiğimiz komşu ve akrabalarımızı, ellerinden tutmadığımız fakir ve fukarayı yeni bir ahlak ve disiplin çerçevesinde görüp gözetmeyi, onların sevinçlerine olduğu kadar kederlerine de ortak olarak gönüller yaptığımız bir ay olmuştur.

Bayramlar aynı dinin, aynı inancın neşesinde bizleri birleştiren, yürekleri bütünleştiren, kardeşliği pekiştiren, kırgınlıkları tamir eden ilahi armağanlardır. Bayramlar, inancı, ibadeti, tarihi ve kültürü bir sevinç atmosferinde buluşturarak bizi istikbale taşıyan ve tarih sahnesinde biz Müslümanlara süreklilik kazandıran müstesna zaman dilimleridir.

Öyleyse bayramın sevincini, coşkusunu içimizde hissederek onun muştusunu gönüllerden gönüllere, evlerden evlere, ülkelerden ülkelere taşıyalım.

Evlerin canlı bayramları olan çocuklarımızı bayramın coşkusuyla tanıştıralım. Yaralı gönülleri, bitap düşmüş yürekleri onaralım. Yetimlerin, gariplerin, kimsesizlerin tebessümüyle bayramlarımızı aydınlatalım. Bayram yapamayanlara bayram yaptıralım. Yüreklerin en ağır yükü olan küskünlüklere son verelim.

İç savaşlar, mezhep çatışmaları, terör saldırıları, üreyen duyarsız gönüller, maddenin tek gaye haline getirilerek insani değerlerin hiçe sayıldığı gerçekler karşısında Ramazan Bayramı’nın barış ve esenlik çağrısının tüm insanlığa ulaşması en büyük temennimizdir.

Bu duygular içinde, yurt dışındaki kardeşlerimizin ve tüm İslam âleminin mübarek ramazan bayramlarını kutluyor, bu bayramın topyekûn insanlık âlemi için hayırlara, vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.

Karlsruhe, 04.07.2016

Dr. Mehmet TEKİN

Karlsruhe Din Hizmetleri Ataşesi