27/04/2024

BW News

Nachrichten aus der Welt

En İyi Karneye, Tatil Hediyesi

IMG_4990

 


BW-Haber  Fethiye   Yaşar Sekban  Haber / Resim


Mısra Güvercin Ailesi İle Birlikte Bir Hafta Tatil Kazandı.

T.C. Karlsruhe Başkonsolosluğu Eğitim Ataşeliği görev bölgesinde, eyalet genelinde 2015-2016 öğretim yılında 8. Sınıflar arasında ‘Türkçe Dersi Tamamlama Belgesi’ alan öğrenciler arasında en yüksek karne not ortalamasına sahip olan Mısra Güvercin ailesiyle birlikte 1 haftalık Türkiye tatili hediyesi kazandı. Mısra ve ailesi “Muğla ili Fethiye ilçesinde Atlas Ölüdeniz Otelde”  işletmeci Yeşim Burger tarafından özel bir şekilde karşılanıp konuk edildi.

Alman Arkadaşlarıda Gelmek İstedi

Gertrud Luckner Realschule 8 inci sınıf öğrencisi olan Mısra Güvercin, Karlsruhe Eğitim Ataşeliğinin bir haftalık tatil hediyesini kazandı. Mısra Güvencin ; babası İbrahim, annesi Leyla, abisi Mehmet ve kız kardeşi Azra ile birlikte Yeşim Burger’in bir hafta konuğu oldu. Almanya’da ilk defa verilen tatil hediyesi sahibi Mısra” Benim için çok büyük süpriz oldu. Okulda ki Alman arkadaşlarımda benimle gelmek istediler. Okulda ki Alman öğretmenlerim beni tebrik etti. Türkçe derslerine 2 inci sınıftan beri katılıyorum. Herkesede katılmasını tavsiye ediyorum.” dedi.

IMG_4552

Tatil İmkanı Yoktu… Süpriz Tatil Yaptı…

Misra Güvercin yarışmaya katılmasında katkısı olan Türkçe dersi öğretmenleri Erdem El, Şefika Hülya Hacıosmanoğlu’na teşekkür etti. Misra Güvercin, tatil imkanı olmadığını yarışmanın kendisi için büyük bir süpriz olduğunu söyleyerek ” Hala inanamıyorum, tatile gidemiyorum diye üzülürken bu gün tüm ailem ile benim emeğim karşılığında tatil yapabiliyorum. İlk defa geldiğim Fethiye ve Atlas Otel’i çok sevdim .ok güzel ağırlandık. Bende bu büyük motive yaptı. Eğitim Ataşemiz Gürkan Avcı’ya teşekkür ederim.” dedi.

Doğal Zenginlikleri Gördü.. Tarihi Tanıdı..

Mısra Güvercin ve ailesi Fethiye ve çevresinde bulunan tarihi ve doğal zenginlikleride ziyaret etmeyi ihmal etmedi. Kaya Köyü, Kaya mezarları, tarihi camiler,Kelebek Vadisi, Saklı Kent gibi kültür zenginliklerinide ziyaret eden Güvercin ailesi, tarihi zenginliklerin yaşayarak öğrenilmesinin daha güzel olduğunu ifade etti.

Gürkan Avcı; Gelecek Sene Daha Büyük Süprizlerimiz Var

En başarılı karneyi ödüllendirme uygulamasını gelenekselleştireceklerini söyleyen Karlsruhe Eğitim Ataşesi Gürkan Avcı, “Öğrencilerimizin hem Türkçe’de hem de diğer okul derslerinde başarılı olmalarını istiyor ve kendilerini her anlamda destekliyoruz. Mısra’nın ve tabi ki ailesinin bu başarısından gurur duydum. Mısra örneğinde olduğu gibi başarılı öğrencilerimizin diğer Türk öğrencilerine de güzel bir örnek oluşturduğunu düşünüyorum” dedi.

IMG_4673

Yeşim Burger’den Eğitime Tam Destek

Fethiye Ölüdeniz Atlas Otel sahibi Yeşim Burger  Almanya’da Türkçe dersi eğitimine katkısının olmasından büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti. Burger Almanya’da Türkçe derslerinin sıkıntılarını yakından bildiğini, bu konuda Karlsruhe Eğitim Ataşesi Gürkan Avcı’nın çalışmalarını takdirle izlediğini ifade etti. Atlas Otel sahibi Yeşim Burger tarafın bir hafta ağırlanan konukları ile yakından ilgilenen Yeşim Burger, Güvercin ailesi ile yakından ilgilendi.

Yeşim Burger konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada eğtim piyasasında rekabetin arttığını bir dil bilmenin artık yeterli olmadığını ifade ederk,  ”Çocuklarımızı motive etmeli, hedefleri yüksek tutmalıyız. Kısa yolu tercih etmemeliyiz.” dedi.

Fethiye Ölü Deniz’in En Saygın Oteli

Fethiye Ölüdeniz’de faaliyet gösteren Atlas Otel’de 54 oda bunun yanında suit özel odalar mevcut 1600 metre kare kapalı alanın dışında büyük bir havuz çocuklar için park eğlence yeri, özel koruma, araç park yeri, harika bir dağ havası, Baba Dağ ve Mendos Dağı manzarasında kahvaltı ve akşam yemeği imkanları mevcut. 670 m de doğal ferahlık alırken denize oldukça yakın Atlas Otel’de bir çok sportif ve kültürel gezi imkanı var. Eğer biraz cesaretiniz de varsa Baba Dağı’ndan yamaç paraşütü ile dünyaca ünlü Ölü Deniz sahiline iniş yapabilirsiniz.

IMG_4952


IMG_4575


IMG_5807