27/07/2024

BW News

Nachrichten aus der Welt

Okul Aile Birlikleri Proje Konusunda Bilgilendirildi

oberndorfproje05

haber-haber

Oberndorf     23 Aralık 2016  Haber – Resimler MİCROLİVE.COM

Almanya Türk Veli Dernekleri Federasyonu (FÖTED) ve Baden Türk Okul Aile Birliği Federasyonu (BTOABF) Oberndorf TOAB ev sahipliğinde iki gün süren, ‘ Dernekleri Geliştirme ve Proje esteklerinden Faydalanma’ konulu seminer düzenledi. Almanya’nın Baden bölgesinde ilki Heidelberg TOAB’de düzenlenen seminerin ikincisi Oberndorf TOAB ev sahipliğinde düzenlendi.

17-18 Aralık tarihinde düzenlenen seminere Güney Baden bölgesinde faaliyet gösteren 20 kadar TOAB Derneği katıldı.

Oberndorf’ta düzenlenen seminere konuşmacı olarak Kenan Kolat katılırken , BTOAB Federasyon Başkanı Kemal Ülker, Mahmut Pervaneli, İsmail Kılıçaslan’da hazır bulundular. İki gün süren seminerde Kenan Kolat, Okul Aile Birliklerinin başarılı bir şekilde nasıl yönetileceği, hedeflere ulaşmada izlenecek yöntemler, derneklerin kurulma yöntemleri ve  resmiyet kazanmaları konusunda bilgi verdi. Kolat seminerin ikinci gününde derneklerin mali sorunları ve bu konuları nasıl aşabileceği konusunda örnekli çalışmalar sundu. Okul Aile Birliklerinin faydalanabileceği projelerin ele alındığı seminerde, yerel yönetimler, Avrupa Birliği ve diğer resmi kurumlardan alınacak projelere ilişkin bilgiler verildi. Kenan Kolat konuşmasında birlik vurgusu yaparak ‘ Okul Aile Birlikleri önemli bir amaca hizmet ediyor. Mutlaka birlikte hareket etmelisiniz. Federasyon çatısı altında birlik ve beraberliğinizi koruyunuz. Ayrımcılık kesinlikle yapmadan bütünlük içinde hareket edilmeli. ‘ Uyarısında bulundu.
Kemal Ülker’de bu tür seminerlerin devam edeceğini söyleyerek, hem mali hemde sosyal konuda OAB lerinin kalkınmasına yardımcı olmaya devam edileceğini belirtti.

Oberndorf’ta düzenlenen seminerin ev sahibi İsmail Kılıçaslan, seminere katılan OAB yöneticilerini kent merkezinde bulunan dünyaca ünlü ‘Oberndorf Üzerinde Hilal’ müzesini gezdirerek hakkında bilgi verdi.1800’lü yıllarda karşılıklı ziyaretlerin yapıldığı dönemde Alman heyeti Bursa şehrinde hanlarda kalırken, Almanya’ya gelen Osmanlı heyeti zor şartlar altında kalmış ve Almanya’da Osmanlı’da olduğu gibi konak evleri inşa etmiş. 1881-1914 yılları arasında Oberndorf’daki Mauser silah fabrikasından alım yapmak üzere bu şehre gelen Osmanlı askerleri, Türk Evi olarak adlandırılan binada misafir edildi. Bina 2.Dünya Savaşı’nda kısmen, 1960’da ise  tamamen yıkıldı. Osmanlı Askerlerine ait silahlar en iyi şekilde korunarak günümüze kadar ulaştı.