27/04/2024

BW News

Nachrichten aus der Welt

Karlsruhe’de Yatırım Teşvik İmkanları Konuşuldu

BW-HABER

Karlsruhe 24 Mart 2018


Karlsruhe MÜSİAD, Ekonomik Teşvik  Karlsruhe ( Wirtschaftsförderung  Karlsruhe ) kurumu ile iş insanlarına, Karlsruhe’de yatırıma yönelik bir program düzenledi. Programda konuşan Wirtschaftsförderung Karlsruhe Başkanı Michael Kaiser, şirketlerin başarılı bir şekilde büyümek istediğini bunun içinde ödenebilir uygun fiyata arsaya ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

İş dünyasının gelişiminde iki etkenden söz eden Kaiser, ;  ihtiyaç duyulan  rekabet ortamı, arsa, konum kalitesi, arz -talep konusu gibi durumların içerden, dışardan etkininde ekonomik gelişme, siyasi gelişme, teknolojik gelişme, sosyo kültürel gelişmenin ekonomik canlanmada faktör olduğunu söyledi.

Toplantıda Karlsruhe yapılabilecek yatırım ve iş imkanları üzerinde durulurken, toplantının sonunda düzenlenen soru cevap bölümünde MÜSİAD Karlsruhe üyeleri, Karlsruhe ‘de yatırımlarda sunulan imkanlar konusunda bilgi aldı. Karlsruhe’de sayıları her geçen gün artan Türk iş insanlarına yönelik IHK (Sanayi ve Ticaret Odası) , İş Ajansı ve Karlsruhe Belediyesi Ekonomik Teşvik kurumu ortak yapılabilecek yeni yatırım alanları konusunda  çalışmalara devam edilecek.

Toplantıda iş ve personel güvenliğiniden sorumlu  Oliver Witzemann ve Diethelm Rumpel Karlsruhe kentinin tarihi  gelişimi hakkında bilgi verdi.