19/04/2024

BW News

Nachrichten aus der Welt

Gençler Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’ı Ziyaret Etti.

BW-HABER

Haber Merkezi 6 Nisan 2018


Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş , ‘Değerler Eğitimi Programı’ kapsamında, Almanya Baden Bölgesinden Türkiye’ye gelen gençlerle buluştu.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş Ziyaret Edildi

Diyanet İşleri Başkanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürlüğünün düzenlediği programda Durlach DİTİB Cami Gençlik Kolları üyeleri  Furkan Yiğit, Taha Mert Göktaş, Kerin Kaan Göktaş, Ceyhun Saraç, Eren Demirhan, Betül Eroğlu’nunda hazır bulunduğu  gençlerle bir araya gelen Diyanet İşleri BaşkanıErbaş, gençlerin ziyaretinden duyduğu mutluluğu belirterek, “Kendi evinize, yurdunuza hoş geldiniz. Sizleri hem başkanlığımızda hemde Ankara’da misafir etmekten gurur duyuyorum” dedi.
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, gençlere;  sizlerin tarihi burası, kimliğinizin yoğrulduğu yer Türkiye’dir dedi. Erbaş konuşmasında dilin ve kültürün önemine değinerek, yaşadığınız ülkenin dilinin öğrenmeniz kadar  Türkçe’yi de en iyi şeklide konuşmanız gerek sözleriyle gençlere tarihe ve kültüre sahip çıklıması gerektiğini ifade etti.

“İslam’ı, güzel ahlak ve nezaketinizle temsil ederek İslamofobi ile mücadele edebilirsiniz…”

Özellikle Almanya’da  İslam’dan korkma, İslam’dan nefret etme gibi bir hastalık ortaya çıktı. Bununla ancak bilgi ve ahlak ile başa çıkılabilir. İnsan, dinini ahlaklı yaşamak için öğrenir. Her biriniz, içinde yaşadığınız toplumlarda örnek davranışlarınızla Sevgili Peygamberimizin ahlakını yansıtmalısınız.  Siz İslamiyet’i en güzel böyle anlatırsınız. Siz davranışlarınızla, nezaketinizle, güzel sözlerinizle İslamiyet’i temsil ederseniz o zaman onlardaki korku, nefret ortadan kalkar.

Tarihi Yerler Gezildi

Diyanet İşleri Başkanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürlüğünün düzenlediği programda  gençler; Konya, Ankara, Bilecik, Bursa ve İstanbul şehirlerinde tarihi yerleri gezerek, gezi rehberlerinden bilgi aldılar. Konya’da Mevlane Cami, Konya Müftülüğü ziyaretinin ardından Ankara’da ; Tacetin Dergahı, Hacı Bayram Veli Cami, Diyanet İşleri Başkanlığı ziyaretini gerçekleştiren gençler, Bilecik ve Söğüt’te Osmanlı tarihini yerinde gördüler. Bursa’da 1inci  Murat Cami, İstanbul’da Aysofya ve Sultan Ahmet Cami ziyaretlerinin ardından gençler İstanbul Boğazında geziye katıldılar. 

Durlach DİTİB Cami Gençlik Kolu üyesi gençler gezi ile Türkiye hakkında daha iyi bilgiler elde ettiklerini, Osmanlı İmparatorluğu kuruluşu, Anadolu’da kültür hayatı, dini yaşam gibi konularda sağlıklı bilgiye sahip olduklarını ifade ettiler.

Başkan Yiğit : Gezi çok faydalı

DİTİB Durlach Cami Başkanı Veysel Yiğit, gezinin oldukça yararlı olduğunu ve bu tür gezilerin proje şeklinde yapılması gerektiğini söyleyerek, ileri bir  tarihte Gençlik Kollarının tekrar canlı tarih ve kültür gezisini tekrarlayacaklarını söyledi.