27/04/2024

BW News

Nachrichten aus der Welt

Bu Koro Çok Özel

MANNHEİM HABER 

Karlsruhe Eğitim Ataşesi Gürkan Avcı Tebrik Etti.

mannheim koro3

Karlsruhe Eğitim Ataşeliği, Berlin Büyükelçiliği Eğitim Müşavirliği ve Ankara Milli Eğitim Bakanlığı himayesinde başlatılan ” Haydi Türkçe Konuş Benimle” kampanyası, meyvesini vermeye başladı. Kampanya çerçevesinde  Almanya’nın Mannheim kentinde gönüllü müzik  öğretmeni Kadir Uzunpınarlı ve Mannheim bölge koordinatörü Türkçe öğretmeni Oğuz Yücel tarafından özel çocukların devam ettiği  Maria Montessori Eğitim Okulunda Türk kökenli öğrencilerden oluşan bir koro coşkulu bir seyircinin önünde ilk mini konserini verdi. Türkçe dersi öğrencileri müzik öğretmeni Kadir Uzunpınarlı yönetiminde öğrendikleri ”Ankara’nın Bağları” türküsü ile hem coştular hemde Alman misafirleri coşturdular.

mannheim koro4

Özel eğitime ihtiyaç duyan çocukların devam ettiği okulun müdürü Barbara Asmussen koroyu ayakta alkışladı. Koroda bulunan çocukların kısa bir zamanda ezberledikleri halk türküsünü başarı ile okurken, Ankara’nin ünlü misket oyununu sergilediler.

Çocukların başarısını tebrik eden Karlsruhe Eğitim Ataşesi Gürkan Avcı ” Çocuklarımızın başarısını artırmak, onları eğitimde, yaşadıkları bu sosyal ortamda, kendi  kimlikleri ile  milli ve manevi değerlerini bilen  birey olarak yetişmesini sağlamak’ diye özetlediği yeni Türkçe kampanyası tüm Baden bölgesinde devam ederken, müzik korolarının bir çok okulda kurulacağını söyledi.

Mannheim Koro2

Başarılarını sahnede kutlayan çocuklar, Alman velilerden ve öğretmenlerinden büyük alkış aldılar. Şimdiki hedefleri yeni Türkçe halk müzikleri ile başarılarını devam ettirmek ve yeni konserlere imza attmak. Program sonunda Gürkan Avcı ile büyük aile fotoğrafı çektirdiler.

Öğrenci velileri Türkçe kampanyasından memnun kaldıklarını ifade ederek, çocukların bu çalışma ile hem kendilerine güvenlerinin geldiğini, hemde sosyalleştiklerini söyleldiler