16/04/2024

BW News

Nachrichten aus der Welt

Karlsruhe Başkonsolosluğunda 946 Seçmen Oy Kullandı

BWHABER

Karlsruhe 7 Haziran 2018


Türkiye’de 24 Haziran’da yapılacak seçimler için Almanya’nın 13 kentinde  kurulan sandıklarda bu gün oy verme işlemleri başladı.

Türkiye’de 24 Haziran Pazar günü yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turu ile milletvekili genel seçimleri için Almanya’da 7 Haziran’da başladı. Oy verme işlemleri 13 gün sürecek ve 19 Haziran’da son bulacak.

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) aldığı karar uyarınca Almanya’nın 13 kentinde sandık kuruldu. Berlin, Stuttgart, Frankfurt, Düsseldorf, Essen, Münih, Münster, Hannover, Karlsruhe, Hamburg, Nürnberg ve Mainz kentlerinde oy vermek işelemleri başladı.

Almanya’nın Karlsruhe Başkonsolosluğu bahçesinde oy sandıkları için devasa kurulan çadırda vatandaşlar büyük bir ilgiyle oylarını kullandı. Birinci gün oyunu kullananlar arasında  Karlsruhe Başkonsolosu Nevzat Arslan‘da yerini aldı. Hafta içi  6, hafta sonları ise yoğunluk nedeniyle 9 sandık ile seçmenlere hizmet verilecek olan Karlsruhe Başkonsolosluğunda bu gün 946 seçmen oy kullandı. 

 

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalması halinde ise oylamanın 30 Haziran-4 Temmuz tarihleri arasında yapılması öngörülüyor.