28/04/2024

BW News

Nachrichten aus der Welt

Avrupalı Türklerin Sorunları İletiliyor

BW-HABER

Berlin 27 Eylül 2018 


Devlet başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Almanya’ya yapacağı resmi gezi bugün başladı. Almanya’nın başkenti Berlin’e gelen Başkan Recep Tayyip Erdoğan kalacağı otele geçerek, iş insanları ile ilk görüşmeyi yaptı.

Avrupa Sivil İnsiyatif Platformu başkanı Sedat Demir Berlin’de,  Türkiye’den gelen heyette yer alan bakan ve milletvekilleriyle görüştü. Sedat Demir Avrupa’da yaşayan Türklerin sorunlarını ve çözüm yollarını içeren bir dosya iletti. 

Dosya’da Neler Var ?

Mavi Kart sahiplerin durumları konusnda bilgi veren Demir, Mavi Kart sahiplerinin emeklilik konusunda hala sıkıntı çektiğini ifade ederek şunları söyledi, ‘‘ Mavi Kart sahibi vatandaşlarımız hala kısmı olarak emekli olabiliyor bunun genişletilmesi ve haklarının verilmesini arzu ediyoruz. Bunun yanında emekli vatandaşlarımızın Avrupa’da çalışabilmesi gerektiğini ifade ettim. Bunun yanında Türkçe derslerinin desteklenmesi, ihtiyaçların karşılanması, çocuklarımızın bulundukları topluma katılabilmeleri amacıyla kurslar ve toplantılar düzenlemek istiyoruz. Spor, müzik çalışmaları, sosyal aktiviteler ile katılımı sağlamak konusunda çalışmalarımız mevcut. Yaşadığı yerde çevreye daha duyarlı, gönülü çalışmalarda aktif ve topluma faydalı nesiller ile bizlerde bu toplumda hak ettiğimiz yerlere geleceğiz. Türkiye ve Almanya arasındaki bir köprü olarak gördüğümüz gençleri teşvik etmek için her zaman hazır olduğumuzun altını çizmek isterim.” 

Sedat Demir Avrupa’nın farklı şehirlerinden Türkiye’ye arabaları ile giden Avrupalı Türklerin yollarda büyük zorluklar çektiklerini belirterek, Alman oto klubü ADAC gibi,  Türk- TAYK  otomobil klubü ile sıla yolu adı verilen güzergah üzeri hizmet  verilebileceğini söyledi. 

Sedat Demir vatandaşların özellikle yaz aylarında Türkiye’yi milli havayolları THY ile ziyaret etmek istediklerini ancak okul tatili döneminde ailelerin uçak bileti almakta zorlandıklarını söyledi. Sedat Demir 29 Eylül 2018 Cuma günü Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşecek.