20/04/2024

BW News

Nachrichten aus der Welt

Sedat Demir ” Büyük geçmiş olsun. Malsch kasabasında yangında can kaybı yok.”

BW-HABER

Malsch 30 Ekim 2018


Almanya’nın Karlsruhe kenti yakınlarında Malsch kasabasında Ercan Badur’a ait 3 katlı bir bina ve yanına inşaa edilen araba garajı yandı. Malsch kasabası Albert-Schweitzer caddesinde bulunan 3 ü Türk,  5 ailenin yaşadığı  bina Salı akşam saatlerinde bilinmeyen bir neden ile yanmaya başladı. kısa zamanda tüm binayı saran yangına, vatandaşların ihbarı ile  itfaiye anında müdahalede bulundu. Garajda  başlayan yangını söndürmekte başarısız olan ev sahibi yangının büyümesi üzerine bina sakinlerini uyararak mutlak bir can kaybını önledi. 

Yangına Gaggenau kentinden de itfaiye erleri müdahalede bulundu. 100 itfaiye personeli yangına müdahale edereken, şiddetli  rüzgar söndürme çalışmalarını zaman zaman aksattı. Alevler diğer binalara sıçramadan yangın söndürüldü. Binada yaşayan 16 kişiden, 10 bina sakinin gazdan etkilendiği ve hastaneye kaldırıldığı bildirildi. Binada oturan Murat Serbest, ” Herhangi bir zarar yok bizde, komşularımız sağolsun bize hemen birdirdi ve binayı terk ettik. Şuanacile eve ihtiyacımız var, bu konuda vatandaşlardan ve ASİP derneğinden büyük yardım ve dayanışma gördük.” 

Konu ile ilgili açıklama yapan Avrupa Sivil İnsiyatif Platformu Başkanı Sedat Demir, olay esnasında yangına müdahalede bulunan ev sahibinin bacağından hafif yaralandığını, bina sakini 10 kişinin ise kontrol amaçlı hastane götürüldüğünü, binada 1 milyon 400 bin hasar oluştuğunu söyledi. Sedat Demir tek teselli can kaybı yok dedi. Sedat Demir yangının çıktığı binada oturan Türk aile Ercan B.  ve Serbest ailesinin  durumunun iyi olduğunu söyledi.

Maadurların çocukların acil ihtiyaçları Avrupa Sivil İnsiyatif Platformu tarafından karşılanacak. Ayrıca Malsch Belediyesi acil barınma ihtiyacı için harekete geçerken, Alman DRK yardım organizasyonu acil içecek ve yiyecek yardımında bulundu.