26/04/2024

BW News

Nachrichten aus der Welt

Genç MÜSİAD Başkanı Gökhan Çalışkan,’Alman ekonomisinin gücü orta ölçekten geliyor ‘

BW-HABER Karlsruhe

Genç MÜSİAD Karlsruhe Şube Başkanı Gökhan Çalışkan yönetim kurulu üyeleri; Genç MÜSİAD Karlsruhe Başkan Yardımcısı Beytullah Yüksel, Muhammed Kahriman, Soner Özçelik ve Ahmet Yazıcı ile birlikte MÜSİAD Karlsruhe Şube Başkanı Kamil Manzak, MÜSİAD Karlsruhe Yönetim kurulu Üyesi Erhan Sağlam ve Polat Uzun’u iş yerlerinde ziyaret etti.

Ekonominin kalbi ‘ Orta Ölçekler’

Genç MÜSİAD Karlsruhe Şube Başkanı Gökhan Çalışkan, Başkan Kamil Manzak’ı ziyaretinde; Almanya’nın yatırımlar konusunda büyük fırsatlar verdiğini, ekonominin bu denli güçlü olmasının temelinde Alman ekonomisinin kalbi orta ölçekli işletmeler olduğunu ifade etti. ‘Yıllık ciroları 50 milyon Euro’dan az, çalıştırdığı eleman sayısı 500’ün altında olan işletmelerden bahsediyoruz. Alman işletmelerinin yüzde 99,6’sı bu kategoride ve bu işletmeleri halk genel olarak bilmez. Bu işletmelerin dünya çapında büyük yatırımları var. Genç MÜSİAD olarak bizlerde yatırımcılarımızın işlerini çeşitlendirip büyümeleri konusunda onlara yardımcı olmak istiyoruz.’ dedi.

Başkan Kamil Manzak tebrik etti…

MÜSİAD Karlsruhe Şube Başkanı Kamil Manzak, Genç girişimcileri çalışmalarından dolayı tebrik etti. Başkan Manzak, ‘ Göçün 60 ıncı yılında geldiğimiz bu güzel nokta için tüm büyüklerimizi anıyoruz. 2017’de Almanya 1.278,9 milyar Euro tutarında mal ihraç etti. Bunun yarısı sanayi ürünleri, diğer kısmı hizmet, iletişim gibi sektörler. Sanayiyi destekleyen dünyanın en büyük meslek eğitimi sistemi ile Almanya sanayisini daima canlı tutuyor. Bizlerde Almanya’da bu devasa üretimde yer almak istiyoruz. Özellikle Türkiye ve Almanya arasında ticareti geliştirmek, karşılıklı olarak yatırımları artırmak çabasındayız.’

Genç MÜSİAD Karlsruhe sorumluluk bilincinde

Kamil Manzak, Genç MÜSİAD üyelerinin göçmen kökenli gençler güzel örnek olduğunu ve gençlerinde Almanya’da ki istihdama pozitif olarak katıldıklarını ve MÜSİAD olarak sorumluluk aldıklarını söyledi.