20/04/2024

BW News

Nachrichten aus der Welt

Karlsruhe Türk Müziği Korosu ‘Fasıl Gecesi’ düzenledi

BW-HABER Karlsruhe

Karlsruhe Türk Müziği Korosu tarafından düzenlenen ‘ Fasıl Gecesi’, müzikseverleri bir araya getirdi. Pandemi sebebiyle uzun zamandır Almanya’da düzenlenemeyen Türk müziği konserlerinin ilki 6 Kasım Cumartesi Karlsruhe Hermann-Ringwald Salonunda, Sanatçı Naim Sahillioğlu ve Mert Demircioğlu’nun çalışmalarıyla sahne aldı. KTMK tarafından düzenlenen ve iki bölümden oluşan ‘Fasıl Gecesi’ nde davetliler Türk Sanat Müziğine doydu. Fasıl gecesine katılan Baden Konservatuarından (Badisches Konservatorium) Eva Bochnitschek ‘ Beğenerek dinlediğim Türk Müziğine bir kez daha hayran oldum ‘ dedi.

Fasıl Gecesine İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim görevlisi Hamdi Demircioğlu’da katılarak Sanat Müziğinden eşsiz örnekler sundu. KTM Korosu, Naim Sahillioğlu ( Ud) ve Mert Demircioğlu (Kanun) yönetiminde, ritimde Adnan Güllü, Kemanda Can Demircioğlu ve Melisa Şahin sahne aldı. 12 sanatçıdan oluşan KTM Korosu 4 saati aşkın süren sahne performansı ve Türk Sanat müziği eserleriyle dinleyicilerin gönüllerinde taht kurdu.

Fasıl Gecesinin ikinci bölümünde sanatçılar; Naim Salihlioğlu, Mert Demircioğlu, Hamdi Demircioğlu, Hatem Cömertbay, Serpil Sis, sanatçı Duygu hanım solo olarak eserleri seslendirirken, Mannheim Türk Müziği Korosundan; sanatçı Selma Hanım, Abdülkadir Göl, Wiesloch Türk Müziği Korosundan; sanatçı Aynur Balkancı birer eser seslendirdiler.

Karlsruhe Belediye Başkanı Dr. Frank Mentrup Türk müziği çalışmasını yerinde ve güzel bulduğunu ifade ederek, KTM Korosu çalışmalarında başarılar diledi.