20/04/2024

BW News

Nachrichten aus der Welt

UID Karlsruhe Şubesi açıldı

BW-HABER Karlsruhe

UID Genel Başkanı Köksal Kuş, Karlsruhe’de…

Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) Karlsruhe Şubesi , Lokman Haşim Semiz başkanlığında Karlsruhe’de düzenlenen bir açılış etkinliği ile kuruldu. Etkinliğe Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) Genel Başkanı Köksal Kuş, MYK üyeleri; Osman Gökalp, Adem Taflan, Mustafa Nihat Köklü, UID Baden Bölge Başkanı Muhlis Alkan, UID Baden Bölge Şube Başkanları, UID Stuttgart Başkan ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

UID Genel Başkanı Köksal Kuş, Avrupa genelinde yapılan dernek çalışmaları konusunda bilgi verdi. Başkan Köksal Kuş, UID’nin Avrupa’da yaşayan vatandaşların her daim yanında olduğunu sorunlarıyla ilgilendiklerini ifade ederek, UID’nin hizmet kalitesini artırdığını ifade etti. Köksal Kuş, toplumsal katılımın hem siyasal hem de sosyal alanlarda olmasının gerektiğini belirterek bununda eğitim kalitesinin yükselmesiyle olacağını söyledi.

UID Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Osman Gökalp’te yeni yönetimi tebrik ettiği konuşmasında, Türkiye’nin ekonomik olarak güçlenmeye devam ettiğini, üretim de artış ve büyüme endeksinde Avrupa’da bir çok ülkenin geride kaldığını söyledi. Gökalp, ‘ Ülkemiz bölgesel bir güç, bu dünya barışının teminatıdır. Artık bir çok sanayi malı ülkemizde üretiliyor. Teknolojik çağa ayak uyduran Türkiye, teknolijiyi ithal eden değil, ühraç eden ülke konumuna geldi.’ dedi.

Baden Bölge Başkanı Muhlis Alkan, ‘ Avrupa’da yaşayan 6 milyon vatandaşımız ile büyük bir potansiyele sahibiz. Bu gücü yaşadığımız ülke ile Türkiye arasında sosyal ve ekonomik olarak iyi bir köprü olarak değerlendirmeliyiz. UID Karlsruhe Başkanı Lokman H. Şemiz’e başarılar dilerim. Kendisi bir çok çalışmalara daha öncede katılmış tecrübeli ve başarı bir isim, yeni yönetime başarılar dilerim, Allah yollarını açık etsin.’ dedi.

UID Karlsruhe Şube Başkanı Lokman Haşim Semiz, Karlsruhe UID Şubesi yönetim kurulu üyelerini tanıttı. Başkan Semiz, Karlsruhe’de vatandaşlarımızın sorunları ile ilgilenme, toplumun daha ileri gidebilmesi, birlik ve beraberliğin geliştirilmesi konusunda çalışmaların yapılacağını. Diğer STK ile ortak projelerde yer alınacağını ifade etti.

Karlsruhe yönetim kurulu şu isimlerden oluşuyor; UID Karlsruhe Şube Başkanı Lokman Haşim Semiz, UID Karlsruhe Teşkilatlanma Başkanı Fatih Azal, Kadın Kollar Başkanı Mualla Sakarya, Muahsip İshan Özcan, Gençlik Kolları Ahmet Sivaz, Halkla İlişkiler İbrahim Deniz ve Gneç Bayan Kolu Başkanı Esra Semiz’den oluşuyor.