19/04/2024

BW News

Nachrichten aus der Welt

Otizm’de erken tanı önemli

BW-HABER Sindelfingen

Almanya’nın Sindelfingen kentinde Marriott Hotel’de, çocuklarda otizm konulu konferans düzenlendi. Kocaeli kentinde faaliyet gösteren Atlantis Özel Eğitim Merkezi yöneticisi Mehmet Ali Kaşka, ailleri uyararak otizmin erken teşhis edilmesinin önemine dikkat çekti. Kaşka, ‘

8 yıl önce bu merkezi açarken tüm dünyaya başarıları ile örnek olabilecek bir özel eğitim merkezi hedeflemiştik. Kurumumuza dünyanın birçok ülkesinden özel çocuk aileleri gelerek hizmet almaktadırlar. Ailelerimizin kısa süre içerisinde çocuklarında gördükleri pozitif gelişimler bizleri de gururlandırmaktadır. Misafirlerimizi buradan mutlu göndermenin mutluluğunu Atlantis ekibi olarak yaşıyoruz.’ dedi.

Atlantis Eğitim Merkezi Koordinatörü Ebru Gerçek, merkezde yapılan çalışmalar ve alınan başarılı sonuçlar konusunda bilgi verdi. Gerçek, erken teşhis için çocukların gözlenmesi gerektiğini ve otizm tanıların olması durumunda doktora mutlaka müracat edilmesinin gerektiğini söyledi. Gerçek, erken yapılan tanılar sayesinde çocukların tekrar sosyal hayata dönemelerinin mümkün olacağını kaydetti.
Sindelfingen’de düzenlenen toplantıya katılan Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) Baden Bölge Başkanı Muhlis Alkan, ailelerin tanı konusunda geç kalmamalarını ifade ederek, otizm konusunda yapılan açıklamarın bilgilendirici olduğu ve bu tür sosyal çalışmalara katılmaya devam edeceklerini ifade etti.