19/04/2024

BW News

Nachrichten aus der Welt

23 Nisan Baden-Baden kentinde coşkuyla kutlandı

BW-HABER Baden-Baden
Almanya’nın Baden-Baden kentinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı. Theodor-Heuss-Schule Grund- und Werkrealschule’de yapılan kutlamaya çok sayıda vatandaş katıldı. Doyasıya eğlenen çocuklar gösterdikleri üstün başarı ve güzel Türkçe konuşmalarıyla adeta göz kamaştırdı.

Sunumunu Sena Demirel ve Aylin Akgül tarafından yapılan etkinlikte, Almanya’da görev süresi dolan, Türkçe ve Türk Kültürü öğretmeni Mehmet Can Süzer bir veda konuşması yaptı. Baden Baden TOAB (Türk Okul Aile Birliği) Başkanı Kemal Demirel yaptığı açılış konuşmasında ‘ Bu gün burada Türkiye var. Yedi coğrafi bölgesiyle 81 vilayetiyle tüm renklelriyle tüm çiçekleriyle bu alanda 80 milyon var. Burada kardeşlik var, dostluk var , muhabbet var. İnanıyorum ki bu gün hepimiz coşku doluyuz.’ dedi. TOAB Başkanı Kemal Demirel maddi ve manevi desteklerinden dolayı Yüksel Demirel’e plaket ve buket çiçek hediye etti.

Etkinlik, şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşu, Türk ve Alman milli marşlarının okunması ile başladı. Halk oyunları ekipleriyle müzik gruplarının sahne aldığı, çeşitli gösterilerin yapıldığı etkinlikte 23 Nisan’ın anlam ve önemini anlatan şiirler okundu. Okul bahçesinde kurulan yemek stantlarında Türk mutfağından örnekler sunuldu.

23 Nisan etkinliğinde efeler, zeybek oyunu oynarken, ‘Yeşil Ördek’ müziği eşliğinde çocuklar halk oyunlarında başarısını ortaya koydu. Sırasıyla Gaziantep oyunu, Türkiyem grubu, hip hop dans grubu, Hacıvat ve Karagöz, Nasreddin Hoca tiplemesi, Üsküdar’a giderken oyunu, Türk Devletleri bayrak geçidi düzenlendi.
Etkinlik sonunda katılım sağlayan çocuklara hediyeler dağıtıldı.