25/04/2024

BW News

Nachrichten aus der Welt

İzmir – Karlsruhe yeni ticari köprü olma yolunda

BW-HABER Karlsruhe

Müstakil Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Başkanı Bilal Saygılı, Almanya’ya da düzenledikleri üç günlük iş görüşmesi programında yaptığı değerlendirme de, “MÜSİAD, üretim ve insan odaklı ekonomi modeli ile Türkiye’de ve dünyada iş dünyasının hür ve güçlü sesi olmayı sürdürüyor. Bugün Türkiye’nin en önemli ticaret ortağı ve yatırımcılarında biri olan Almanya ile hem tarihsel hemde Almanya’da sayıları milyonu geçen vatandaşlarımız ile ayrılmaz bir ticaret ortağıyız. Stuttgart, Karlsruhe ve Frankfurt kentlerini kapsayan iş gezimizde bir çok önemli temasımız oldu. Karlsruhe MÜSİAD’da bizlere gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ederim. ‘ dedi.

Karlsruhe MÜSİAD Şube Başkanı Kamil Manzak, ‘ Evinize hoşgeldiniz ‘ cümlesi ile başladığı konuşmasında, İzmir ve Karlsruhe kentleri arasında ticari işbirliğinin geliştirmesine her türlü katkıyı vereceklerinin altını çizdi. Başkan Manzak, İzmir kentinin yatırımcılar açısından önemli bir merkez olduğunu ve Alman yatırımcıların her geçen gün daha fazla yatırım yaptıklarını ifade etti.

MÜSİAD Avrupa Koordinasyon Başkanlığı görevinide yürütmüş olan MÜSİAD Karlsruhe kurucu başkanı Burhan Sağlam, konuşmasında MÜSİAD’ın artık Almanya’da önemli bir yere geldiğini ve yatırımlarıyla, Almanya’ya sağladığı katma değerle Avrupa’nın önemli yatırım kurumu olmuştur dedi.

Programın sonunda Başkan Kamil Manzak, MÜSİAD İzmir Şube Başkanı Bilal Saygılı’ya Karlsruhe Sarayı portresi hediye etti. Başkan Bilal Saygılı’da ‘Yeşil İzmir / Mavi Deniz’ plaketini Başkan Manzak’a takdim etti. Programın sonunda iş dünyasının insanları yani yatırım ve gelişlmeleri konuşmak üzere ‘MÜSİAD Berlin’ salonuna geçti. Burada farklı sektörlerden temsilciler ortak yatırım alanını konuştular.