20/04/2024

BW News

Nachrichten aus der Welt

Defne İlçesi yeni Sahra Hastanesi’ne kavuşuyor

MÜSİAD Karlsruhe ve MÜSİAD Paris Şubesi ortak projesi Sahra Hastanesi yakında açılıyor

BW-HABER DEFNE

Türkiye’de meydana gelen asrın felaketi sonrası yaralar sarılmaya başlandı. Son resmi verilere göre Kahramanmaraş merkezli depremlerde etkilenen 100 bin yaralı var.
Depremde yaralananlar; sağlık çadırlarında, sahra hastanelerinde, sağlık merkezlerinde ve hastanelerde tedavi görmeye devam ederken, bölgede öncelikli ihtiyaç olarak belirlenen sağlık merkezleri konusunda çalışmalar devam ediyor.
Hatay’ın Defne ilçesinde yapımı devam eden 96 koyteynırlı Sahra Hastanesi hasta kabulüne yakında başlıyor. Bölgeyi ziyaret eden, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Hatay’da; Karlsruhe MÜSİAD ve Paris MÜSİAD şubelerinin ortak çalışması sonucu yapımına başlanılan Sahra Hastanesi çalımasını ziyaret etti. Defne ilçesinde yapımı devam eden Sahra Hastanesi’nin yakın bir zamanda hasta kabulüne başlanacağı bildirildi.

Karlsruhe MÜSİAD Şube Başkanı Kamil Manzak Defne ilçesinde yapımına başlanılan ve 250 bin kişilik hasta bakma kapasitesine sahip Sahra Hastanesi’nin yakında hasta kabulüne başlayacağını söyledi. Bölgede öncelikli ihtiyaçlar arasında bulunan sağlık hizmetlerinin daha hijyenik koşullarda yapılmasını hedefleyen Sahra Hastanesi, 6.500metre kare alanda kurulacak.

Başkan Kamil Manzak ve Yönetim Kurulu Defne ilçesinde kurulma çalışmaları devam eden Sahra Hastanesi’ni ziyaret ederek çalışmalar konusunda bilgi alacak. MÜSİAD Yönetim Kurulu üyeleri bölgede devam eden yardım çalışmalarına ayrıca destek verecek.

Hatay’ın Defne ilçesine kurulacak olan Sahra Hastanesi, 54 yataklı olacak ve hastane de genel cerrahi, dahiliye, çocuk polikiliniği, doğumhane ve diş kliniği sürekli hizmet verecek. 7/24 acil servis hizmetinin olacağı hastanede belirli günlerde; nöroloji, psikiyatri, fizik tedavi ortobpedi ve poliklinik hizmetleri verilecek. Hastane de doktor ve hemşireler için özel odalar mevcut olacak.

Defne ilçesinde kurulacak olan hastanenin alt yapısı Kocaeli Belediyesi tarafından kurulurken , sağlık malzemeleri de Sağlık Bakanlığı tarafından temin edilecek.