26/04/2024

BW News

Nachrichten aus der Welt

Stuttgart Başkonsolosluğu’ndan önemli duyuru

Stuttgart Başkonsolosluğu’ndan Duyuru
Stuttgart Başkonsolosluğu, yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın, Yurtdışı Seçmen Kütügü’ne kayıtlı olmaları halinde, Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçim’inde yurtdışı temsilciliklerinde ve gümrük kapılarında açılacak sandıklarda oy kullanabileceklerini duyurdu. Yurtdışında E-Devlet üzerinden adres beyanı yapılması mümkün olmadığı da belirtildi.

Stuttgart Başkonsolosluğu’ndan Duyuru

Başkonsoloslukların Hafta Sonu Mesaisi
Fransa’da parlamenterlerden emeklilik reformunun “en tartışmalı maddesine” onay
KİLİM (Stuttgat)

Stuttgart Başkonsolosluğu yayımladığı duyurusunda;

“Vatandaşlarımızın, sistemde kayıtlı adres bilgilerini hâlihazırda E-Devlet kapısı üzerinden ya da YSK Çağrı Merkezi’nden telefonla (Telefon Numarası: +90 444 9 975) sorgulamaları mümkündür.

Vatandaşlarımız, Yurtdışı Seçmen Kütüğü’nde kayıtlı olup olmadıklarını 20 Mart-2 Nisan 2023 tarihleri arasında www.vsk.gov.tr adresinin ‘Yurtdışı Seçmen Sorgulama’ bölümünden de kontrol edebilecektir.

Adres bilgisi güncel olmayan vatandaşlarımız, kimliklerini ispata elverişli bir belgeyle (TC Kimlik Kartı, Nüfus Cüzdanı, Sürücü Belgesi, Pasaport vb.) birlikte randevu almadan Başkonsolosluğumuza şahsen başvurarak adres beyanında bulunabilirler.

Bu sürece yardımcı olmak amacıyla, Başkonsolosluğumuz, bu hafta sonu (18 ve 19 Mart 2023) hizmet verecektir.

Yurtdışında E-Devlet üzerinden adres beyanı yapılması mümkün değildir” denildi.