24/04/2024

BW News

Nachrichten aus der Welt

Mehmet Söyleyici’den Türk Siyasetçilere Sitem

THM SANATÇISI VE EMEKLİ MUHASEBECİ MEHMET SÖYLEYİCİ’DEN TÜRKiYE SİYASETÇİLERİNE ŞİİR İLE SİTEM !
BW-HABER Karlsruhe

1987 den beri Alman ve Türk müzik piyasasında albümleri ve klipleri bulunan Gema ve Mesam üyesi aynı zamanda Karlsruhe’de 20 yıldan fazla Vergi Uzmanı olarak kendi muhasebe bürosunda binlerce vergi mükellefine hizmet vermiş olan Mehmet Söyleyici bundan 5 yıl önce 2014 Yılında Türkiye ile Almanya arasında yenilemiş olan çifte vergi sisteminin bazı kısımlarında gurbetçilerin mağduriyetini fark etti.
Buna göre 40 sene Almanyada yaşamış, çalışmış emekli olmuş Vatandaşlarımız Türkiye ye temelli dönmüş olsa bile yerine göre Alman Maliyesine vergi ödemek zorundalar!

Ayrıca, Almanya’da ikamet eden ve Türkiyeden emeklilik alan kişilerde eşlerinin gelir durumuna göre yüksek vergi ödemekteler!
Bu konuları Türkiyedeki yetkililere iletmek için bir çok Parti genel merkezlerine, milletvekillerine, gazetecilere yazdı maalesef hiç biri konuya ilişkin cevap vermediler
Vergi Uzmanı Mehmet Söyleyici, ‘ Sadece bu konuda değil daha bir çok konuda üvey evlat muamalelesi görüyoruz. 61 yıldır resmi olarak Avrupa’da yaşayan gurbetçilerimiz bir çok alanda kendi kaderine terk edildi. Adeta ‘üvey vatandaş’ muamelesi görüyoruz.’ dedi.

Mehmet Söyleyici açıklamasında şunlara değindi, ‘Benim babam 1967 de Almanya ya gelmiş sonra annem ve kardeşlerim, biz geldik.
Hepimiz tüm kazançlarımızı diğer Gurbetçiler gibi Türkiye ye yatırdık ve büyük kayıplarımız oldu. Örneğin bu insanlara istediği bir zamanda Türkiye ye gümrüksüz bir kereye mahsus bir araba çıkarma hakkı verilse dünyamı yıkılırdı’?
dedi.
Daha bir çok önemli hususlarda biz Gurbetçilere kulak veren yok diyerek ‘sitemvari’ bir şiir yazarak Ocak 2023 de yaptığı müzik albümüne dahil etti.