02/05/2024

BW News

Nachrichten aus der Welt

Türk Kadınları Derneği, deprem bölgesine yardıma devam dedi

BW-Haber Karlsruhe

Karlsruhe Türk Kadınlar Derneği yeni yıl toplantısı ile bir araya geldi. Karlsruhe IBZ binası toplantı salonunda biraraya gelen Türk Kadınlar Derneği yönetici ve üyeleri 2023 yılı faaliyet değerlendirmesinde bulundu. KTKD yöneticisi Yeşim Kılıçer, 2023 yılında yapılan faaliyetler konusunda bilgi verildi. Yeşim Kılıçer konuşmasına şöyle devam etti, ‘ 2023 yılında yapmış olduğumuz çocuklara yardım, deprem bölgesine yardım, aile iletişim bilgilendirme ve meslek edinme kurslarımızı 2024 yılında da devam edecektir. Sizlerin desteği ve ilgisini bekliyoruz.’ dedi.

KTKD Başkanı Mine Kılıçer 2023 yılı değerlendirmesinde bulunurken, Türkiye’de yaşanan deprem felaketine dikkati çekerek Türk Kadınları olarak yardıma devam edeceklerinin altını çizdi. Mine Kılıçer’den üyelere bir de çağrı vardı ; ‘ aktif olarak çalışmalara katılın ‘. Kılıçer konuşmasına şöyle devam etti, ‘ 1986 yılından beri yürüttüğümüz bu güzel çalışmalarada sizlerin destekleri, motivasyonu bizler için çok önemli. Geçtiğimiz yıl meydana gelen asrın felaketinde ülkemiz için yaptığımız çalışmaya verdiğiniz destek unutulmaz. Ayrıca çocuklar için yaptığımız bağış kampanyamızı tamamladık ve yerine ulaştırdık. Bunun sevincini yaşıyoruz. Önümüzde ki çalışma takvimizde deprem bölgesini yine unutmayacağız. İyiki varsınız. ‘ dedi.


Başkan Yardımcısı Efsun Gürel Debernitz’de yaptığı konuşmada, proje çalışmalarına verilen desteğe teşekkür etti. Debernitz yeni çalışma yılında da desteğin ve aynı heyecanın devam etmesini istedi.
Konuşmaların ardından Hülya Kaplan, insan üzerinde etkili olan enerji konusunda seminer verdi. Program yemek ikramı ile son buldu.