01/05/2024

BW News

Nachrichten aus der Welt

Tek kelimeyle ‘ Muhteşem’

Bahar Konserine Müzik Severlerden Tam Not

BW-HABER Karlsruhe

Karlsruhe Türk Müziği Korosu Derneği , Almanya’nın Karlsruhe kentinde ‘Bahar Konseri’ adı ile düzenlenen Türk Sanat Müziği konseri tam not aldı. Karlsruhe Stephansaal salonunda düzenlenen ‘Bahar Konseri’ ne ilgi büyük oldu. Türk Sanat Müziği’nin seslendirildiği konser iki bölümden oluştu. Birinci bölümde Kürdili-Hicazkâr makamında okunan 14 eserin ardından, ikinci bölümde Hicaz şarkıları seslendirildi. Konserin solo bölümünde; Elif Deveci, Hatem Cömertpay, Nisa Türkic, Sinan Türkmen, Tijen Çetinkaya ve koro şefi Mert Demircioğlu birbirinden güzel eser seslendirdiler.

KTMK Şefi Mert Demircioğlu yönetmenliğinde Ud’da iki üstad yer aldı; İstanbul Üniversitesi Konservatuarından Hamdi Demircioğlu ve Almanya’nın tanınmış Udisi Naim Sahilioğlu, iki büyük isim yanyana sahnede yer aldı. Kemanda genç yetenek Can Demircioğlu ve ritimde Oray Yay dinleyenleri adeta büyüledi.


Sunumunu Ali Buğra Bulunmaz ve Hatem Cömertpay’ın yaptığı konsere, Karlsruhe Belediyesi Kültür Dairesinden destek geldi. Türk müziği ve Türk kültürünün tanıtılması amacıyla düzenlenen konsere katılım yoğun oldu. Karlsruhe Okul Aile Birliği Başkanı Erdem Arın, eşi Seher Arın, Karlsruhe Belediyesi encümen azası Dr. Rahşan Doğan ve Karlsruhe Belediyesi Kültür Dairesinden Christoph Rapp katıldı.

Muhteşem konser bitiminde, müzik severler birlikte İzmir Marşını ayakta coşkuyla söyledi. KTMK kurucusu Zeliha Reçber’e konserde bir de doğum günü süprizi yapıldı. Konser müzik severlerden tam not aldı.