02/05/2024

BW News

Nachrichten aus der Welt

Türk Kadınlar Derneği, ‘Kadınlar Haftası’ nda Türk Kadınını Tanıttı

BW-HABER Karlsruhe

Almanya’nın Karlsruhe kentinde, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, kadın hakları ve toplumsal cinsiyet eşitliği için küresel eylem günü kutlaması düzenlendi. Dünya çapında yapılan eylem günü kutlamasına Karlsruhe Türk Kadınlar Derneği Başkanı Mine Kılıçer, Emine Genç, Yeşim Kılıçer katıldı. Karlsruhe Belediyesi tarafından organize edilen Kadınlar Haftası 8-22 Mart tarihleri ​​arasında her gün bir etkinlikle devam edecek. Karlsruhe’de düznelenen Kadınlar Haftası bu sene 3 üncü yılına giriyor.

Tollhaus Kültür Merkezi ve Karlsruhe Uluslararası Toplantı Merkezi (ibz), SOZPÄDAL ve Karlsruhe şehrinin eşit fırsatlar sorumlusu ile işbirliği içinde 10 Mart Pazar günü düzenlenen kadınlar matinesine katılım büyük oldu.

Karlsruhe’de faaliyet gösteren kadın dernekleri, düzenlemiş oldukları faaliyetleri konusunda kısa sunumlar gerçekleştirdi. Karlsruhe Türk Kadınlar Derneği yöneticisi Yeşim Kılıçer, Karlsruhe Türk Kadınlar Derneğinin kuruluş amaç ve çalışmaları konusunda bilgi verdi.Kılıçer sadece kadınlar konusunda değil, toplumsal olaylar ve uluslararası yardım konularında da aktif olarak çalıştıklarını dile getirdi. Konuşmasının sonunda Yeşim Kılıçer, kadınların IBZ binasında bulunan dernek merkezini ziyaret edebileceğini söyledi.

Konuşmaların ardından, Karlsruhe Türk Kadınlar Derneği hayır amaçlı örgü oyuncakların satışını gerçekleştirdi. Başkan Mine Kılıçer yaptığı açıklamada şunları ifade etti, ‘ Türk kadınını bugün en iyi şekilde temsil ettiğimize inanıyorum. Alman paydaş dernek ve kurumlara kendimizi tanıtma imkanı bulduk. Önümüzdeki ay yine yardım amaçlı çalışmalarımız devam edecek. ‘

Kadınlar matinasında Karlsruhe Beledisi Meclis Üyesi Rahşan Doğan’da hazır bulundu.