01/05/2024

BW News

Nachrichten aus der Welt

DİTİB Merkez Cami Karlsruhe, iftar sofrasında buluşturdu

BW Haber Karlsruhe

Karlsruhe Yeni Minareli Cami İnşası Devam Ediyor

Karlsruhe DİTİB Merkez Cami yönetimi , öğrencileri, velileri, cami üyelerini ve vatandaşları Karlsruhe DİVA Event Salonunda iftar yemeğinde buluşturdu. İftar programında Karlsruhe Türk Kadınlar Derneği Başkanı Mine Kılıçer ve MÜSİAD Karlsruhe Şube Yöneticisi Alpaslan Salar’da hazır bulundu. Merkez Cami Başkanı Lütfü Azal yaptığı konuşmada Yeni Minareli Cami inşaati konusunda bilgi verdi. Başkan Azal, Karlsruhe’nin yeni minareli cami inşaatinde büyük ilerleme kaydedildiini devam eden inşaat sürecinin sorunsuz ancak maddi olarak desteğe ihtiyacın devam ettiğini ifade etti.

Başkan Aza konuşmamsına şöyle devam etti, ‘ Güzel bir ortam oluştu, Ramazan ayının hayzı, feyzi almak için tanışma fırsatı oldu bizim için, üyelerimizle biraraya geldik kaynaştık. Aynı yemekleri bir sofrada paylaştık, vatandaşlarımız üyelerimiz gayet memnun kaldı. Yeni Minareli Camimiz inşaati gayet güzel devam ediyor. Ancak maddi ihtiyaç bununla birlikte tabiki devam ediyor. Vatandaşlarımıza çağrım; üyelik veya elinden geldiği kadarıyla Yeni Minareli Cami inşaatine maddi yardımda bulunmalarını istihram ediyoruz. ‘ dedi.

DİTİB Merkez Cami Din Görevlisi Mikail Aslan’da konuşmasında şunları söyledi; Ramazan-ı Şerif ayı birleştirici bir ay iftar sofraları birleştirici bir ay. Bu gün yine gördük, bu kadar insnaı biraraya iftar sfralarında, camide çocuklarını okutma anlamında bileşebiliyorlar.’ dedi.

İftar yemeğinin ardından çocuklara süpriz hediyeler dağıtıldı. Başkan Azal çocukların geleceğin teminatı olduğunu ifade ederek, Karlsruhe’de yükselmeye başlayan minareli camide çocuklar için bir ana okulu ve sosyal oyun alanları oluşturulacağını ifade etti…