17/05/2024

BW News

Nachrichten aus der Welt

23 Nisan kutlamak her çocuğun hakkı. KOAB, Otizm Merkezi ile birlikte 23 Nisan kutladı!

BW-HABER Karlsruhe

Küçük bir oda da dünya büyüklüğünde 23 Nisan

Karlsruhe Okul Aile Birliği yöneticisi Filiz Sofyalı, ‘Bir hayalim var.Küçük bir oda da dünya büyüklüğünde, minik ellere bir 23 Nisan kutlaması .’ Karlsruhe OAB, Deutsch Türkisches Frauenportal Karlsruhe ve Autismus Karlsruhe Derneği, her çocuğun 23 Nisan kutlaması hakkıdır motosuyla yola çıkan Karlsruhe’nin etkin dernekleri, Avrupa’da en farkındalığı yüksek 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamasını gerçekleştirdi.


Etkinliğe; Karlsruhe Belediye Başkanı Dr. Frank Mentrup, Otizim Derneği Başkanı Arno Kastner, Silvia Kastner, Karlsruhe OAB Zeliha Reçber, Meral Bebek, Engin Sofyalı, Alman-Türk Kadınlar Platformu Başkanı Filiz Sofyalı, Karlsruhe Okul Aile Birliği Öğrencileri ve Karlsruhe Otizm Derneği öğrencileri katıldı.
Moderatörlüğünü Şebnem Sözer’in yaptığı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında, Şebnem Sözer ‘Modern Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve aynı zamanda ilk Cumhurbaşkanı olan Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan’ı tüm dünya çocuklarına hediye etmiştir.’ sözleriyle programı başlattı.

Karlsruhe Otizm Derneği Başkanı Arno Kastner, 23 Nisan Uluslararası Çocuk Bayramı kutlamasında bizlerin partner olarak katılması çok önemli ve güzel bulduğunu ifade etti. Karlsruhe Okul Aile Birliği’ne teşekkür etti.

Karlsruhe Okul Aile Birliği yöneticisi Zeliha Reçber konuşmasında şunları ifade etti,’Bugün burada, Karlsruhe Otizm Derneği’nde, varlıklarıyla her gün dünyamızı aydınlatan harika ve eşsiz çocukları onurlandırmak için bir araya geliyoruz.

Bu günü sizlerle birlikte kutlamak ayrı bir mutluluk çünkü hepiniz eşsiz ve değerlisiniz. Her çocuk, bireysel yetenekleri, hayalleri ve zorluklarıyla topluluğumuzu zenginleştirir ve bize sevgi, sabır ve anlayış konusunda önemli dersler verir.’ dedi.

Karlsruhe Belediye Başkanı Dr. Frank Metrup, Karlsruhe OAB tarafından düzenlenen 23 Nisan Çocuk Festivaline bir çok defa katıldığının ve bu sefer nasıl bir yenilikle karşılaşacağımı merak ediyordum. Beni yine şaşırtınız , önce 50 i,nci yıl kutlaması ardından otistik çocuklarla 23 Nisan kutlaması beni çok etkiledi. Birlikte umarım çalışmaya devam edersiniz.
23 Nisan 1920 de Türkiye’yi heyecanlandıran bir çok yeni gelişme olurken, 23 Nisanın’da Uluslararası Çocuk Bayramı olması bizi mutlu ediyor. Sözlerine yer verdi

Deutsch Türkisches Frauenportal Karlsruhe Başkanı Filiz Sofyalı, ‘ Bir hayalim vardı, küçük bir oda da dünya kadar 23 Nisan kutlamak. Bu gün bunu gerçekleştirmenin sevincini yaşıyorum. Dünya tatlısı çocuklarla küçük bir oda da büyük kalplerle 23 Nisan sevincini yaşıyorum. Şimdi çok rahat ve mutlulukla ‘Yaşasın 23 Nisan ‘ diyorum. 23 Nisan’ı bayram olarak kutlamak her çocuğun hakkı. Bizde bu düşünceyle otistik merkezi ile 23 Nisan Uluslararası Çocuk Bayramını kutluyoruz.

Karlsruhe Okul Aile Birliği öğrencileri, çeşitli dans , müzik gösterileri ile becerilerini büyüklere gösterdi. Bahçe kısmında devam eden programda çeşitli resim ve beceri oyunları sergilendi.
Programın sonunda Karlsruhe Belediye Başkanı Dr. Frank Mentrup’a ‘ Teddy Frankie’ isminde örme ayıcık hediye edildi. Dr. Frank Mentrup ‘Teddy Frankie’ yi çalışma masasında bulundurucağını ifade eeti. İki tanede torunlarına alan, Başkan Dr. Frank Mentrup ‘Teddy Frankie’ ile bol bol resim çektirdi. Deutsch Türkisches Frauenportal Karlsruhe üyeleri tarafından örülen örme hayvan figüleri satışı geliri Türkiye’de meydana gelen 6 Şubat depremi mağdurlarına verilmek üzere devam ediyor.

Karlsruhe Belediye Başkanı Dr. Franl Mentrup,’ Beni şaşırtmaya devam ediyorsunuz.