08/09/2024

BW News

Nachrichten aus der Welt

Başkan Kemal Demirel, ‘ Türkçe dersi öğrencisi sayısı artarken, niteliğide geliştirmek gerek.’

BW-HABER Baden-Baden

Almanya’nın Baden -Baden kentinde Türkçe ve Türk Kültürü Dersi öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutladı. Baden bölgesinde 30 un üzende dernek yüzlerce çocukla gerçekleştirdiği 23 Nisan etkinliğinin sonuncusu olan Baden-Baden Okul Aile Birliği 23 Nisan etkinliğine ; Baden-Baden Belediye Başkanı Roland Kaiser, Baden Okul Aile Birlikleri Federasyon Başkanı Kemal Ülker, UID Baden Başkanı Muhlis Alkan, Karlsruhe Türk Kültür Merkezi başkanı Necef Karaca, UID Baden-Baden Şube Başkanı Fahri Yeşil, Gaggenau OAB Mahmut Pervaneli, Rastatt OAB Fadime Yaran,Türkçe ve Türk Kültürü Dersi Öğretmenleri, farklı okullardan yabancı öğretmenler katıldı.

Tüm şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda, Baden-Baden Belediye Başkanı Roland Kaiser kısa bir konuşma yaptı. Kaiser Baden – Baden OAB işlevinin önemine değidi. Baden-Baden Okul Aile Birliği Başkanı Kemal Demirel’de yaptığı konuşmada, Türkçe derslerine dikkati çekerek konuyla ilgili daha fazla iş birliği çağrısında bulundu. Başkan Demirel, ‘ Türkçe dersine katılan öğrencilerimizin sayısının artırılması aynı zamanda kaliteninde artırılması bizlerin geleceği açısından çok önemli. Dijital çağa göre bizlerde kendimizi yenilemeliz. ‘ dedi. Baden OAB Federasyon Başkanı Kemal Ülker’de yaptığı konuşmanın ardından program başladı.

Türkçe dersi öğrencileri, şiirler, dans gösterileri, bayrak gösterileri ile becerilerini büyüklere gösterirken kendileri için hazırlanan yiyecekerden de doyasıya tattılar. Folklor öğrencileri gösterilerinin ardından Başkan Kemal Demirel başarılı öğrencilere belgelerini takdim etti. Çocuklar akranlarıyla birlikte 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bilincini yeni nesillere taşımak üzere yüreklerine yazıldı.