18/10/2024

BW News

Nachrichten aus der Welt

DMK, Müslüman Kültür Günü münasebetiyle kapılarını açtı

BW-HABER Karlsruhe
DMK derneğinin misafiri Federal Milletvekili Marvi Parsa (SPD) oldu.

Almanya’nın Karlsruhe kentinde 1989 senesinden bu yana faaliyet gösteren DMK ( Almanca Konuşan Müslümanlar Deneği) geleneksel 3 Ekim ‘Açık Kapı’Günü’ münasebetiyle misafirlerini bir kez daha İslam konusunda aydınlattı. Kaiser Allee 111 A’da faaliyet gösteren DMK derneğinin açık kapı günü misafiri Fereral Almanya Milletvekili Marvi Parsa oldu. Müslüman Kültür Günü münasebetiyle düzenlenen ‘Açık Kapı ‘Günü’ ne katılan Federal Almanya Milletvekili Parsa Marvi DMK derneğinin konuğu oldu.

DMK Başkanı Rüştü Aslandur, İslam konusunda kısaca bilgi verirken, müslümanların Avrupa’da ve özellikle Almanya’da yaşamları konusunda bilgi verdi. Aslandur, birlikte yaşamanın temel şartlarından birinin karşılıklı anlaşma olduğunu ifade etti. Rüştü Aslandur, DMK derneğinin kuruluşundan bu yana yapmış olduğu çalışma hakkında bilgi verdi. Aslandur, DMK derneğinin müslümanlar ve Alman toplumunda kültür ve sosyal hayata dair önemine dikkat çekti.


Federal Almanya Milletvekili Marvi Parsa, DMK derneğinin önemine dikkat çekti ve çalışmalarında başarılar diledi. DMK yöneticisi Esma Bilekkaya Marvi Parsa’ya ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, çiçek hediye etti.