28/04/2024

BW News

Nachrichten aus der Welt

Çalışma Ataşeliği Ödüllendirdi.

 

IMG_7836


BW –HABER  Karlsruhe Haber


 

Karlsruhe Başkonsolosluğu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Ataşeliği meslek konusunda çalışmalar yapan, katkı sağlayanları ödüllendirdi. Karlsruhe Başkonsolosluğu toplantı salonunda düzenlenen programda Karlsruhe Çalışma ve Sosyal Güvenlik Ataşesi Muhammet Kıran ve Sosyal Danışman Osman Kaya katılımcıları ödüllendirdi.

Programda konuşma yapan, Muhammed Kıran ” Meslek konusunda vermiş olduğunuz desteğe teşekkür ederim. Bizlerin amacı farkındalık oluşturmak, konuya dikkat çekmek istiyoruz. Almanya fırsatlar ülkesi bunlardan bizim gençlerimizde faydalanmasını istiyoruz. Sizlerin fikirlerine önem veriyoruz.” dedi. Muhamed Kıran , meslek konusunu gündemde tutmak istediğini ifade etti,

IHK meslek bölümünde çalışan emekli başkomiser Norbert Scharer konu ile ilgili olarak çalışma ataşeliğinin çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Scharerr karşılıklı samimi çalışmaların olduğunu söyledi. Scharer ” Başkonsolosluk ve Çalışma Ataşeliği ile çok samimi çalışmalar  yaptık burada sizlerin bu samimi isteği bizleride heyecanlandırdı, mutlu etti. Bundan sonrada yine birlikte çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

Osman Kaya ” Bizler gençlere örnek olmak için buradayız. Sizler bizim için örneksiniz. Sizden sonraki gençlere faydalı olacağınızı düşünüyoruz. Almanya’da ki kurumlar ile iyi ilişkiler  kurulmalı. Bizlerde bu zamana yaptığımız gibi bundan sonrada çalışma ve sizlere de steğimiz sürecek.” dedi.

Polis mesleğine başvurudan sorumlu polis memuru Naciye Koca meslek eğitimi konusunda alanın daha da genişletilmesi gerektiğini söyledi. Naciye Koca, ” Bu sene tanıttığımız meslekleri gelecek sene biraz daha çeşitlendirmeliyiz. Daha farklı meslekleri gençlere sunmalıyız.” dedi.

Sanatçılar Platformu başkanı Mehmet Söyleyici kurumların bir çok güzel çalışma yaptığını ancak bu çalışmaların internet ortamında gençlerin kullanımına açılması gerektiğini söyledi. Söyleyici, ” Meslek yapılacak yerlerin  internet ortamında depolanması ve gençlerin bunlardan faydalanması gerek. Gençler internet üzerinden meslek ile ilgili soru ve sorunlarını iletebileceği ve cevap alabileceği bir sayfa olması gerek.” dedi. Söyleyici programda Anadolunun farklı yörlerine ait türküler ile programa renk kattı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Ataşeliğin 2016 Meslek Eğitimi konusunda ödül alanlar ; Emekli Emniyetçi Norbert Scharer, polis memuru Naciye Koca, Berkand Koca, Başkomiser Jürgen Schöpfer, Havvana Saka, Mehmet Söyleyici, polis memuru Ali Yıldız, polis memuru Mehmet Büyükçolak, Onur Cavga, Hüseyin Sekban, Kübra Kaya, Erdinç Koçak, Sevilay Koçak, Halil Şahin ve Yaşar Sekban

IMG_7712


IMG_7715


IMG_7724


IMG_7745


IMG_7748


IMG_7759


IMG_7783


 

IMG_7786