27/04/2024

BW News

Nachrichten aus der Welt

Sandığa İlgi Arttı

seçmen

SANDIĞA İLGİ ARTTI

KARLSRUHE

Türkiye Büyük Millet Meclisi 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerine ilgi büyük oldu. Karlsruhe Başkonsolosluğu binasında Pazar günü kurulan 8 sandıkda Heidelberg, Mannheim, Freiburg ve Offenburg gibi kentlerden gelen otobüsler zaman zaman kuruk oluşmasına neden oldu. Pazar günü havanın güzel olması ve Karlsruhe kent merkezinde alış-veriş mağazalarının da açık olmasını fırsat bilen seçmenler, farklı kentlerden adeta Karlsruhe’ye akın ettiler. Pazar günü yapılan sayım da oy kullanan vatandaşların sayısı 2462 olarak açıklandı. Demokrasiye sahip çıkan bilinçli seçmenler kendi tercihlerini özgür iradeleri ile sandığa yansıttılar. 8 Ekim Perşembe günü başlayan oy verme işlemleri 25 Ekim saat19:00’da son bulacak.

seçmen02

Bu Güne Dikkat

Karlsruhe Başkonsolosluğunda özellikle 18 Ekim Pazar günü büyük bir yoğunluk bekleniyor. 18 Ekim Pazar günü Baden bölgesinden farklı kentlerden otobüslerin seçmenleri taşıyacağı bilgisi verildi.  Bu nedenle Karlsruhe civarında oturan vatandaşların özelikle hafta içi öğleden sonra oy kullanılmasının  daha rahat olacağı belirtildi.

Karlsruhe Başkonsolosluğunda kurulan 8 sandıkta kullanılan oy sayısı 2.462 olarak gerçekleşti. Geçen 7 Haziran seçimlerinde 24 gün içerisinde yaklaşık 30 bin seçmen oy kullanmıştı. Seçimlerin başladığı 8 Ekim tarihinde 334, 9 Ekim 392 ve  10 Ekim 951 kişi oy kullandı.

seçmen04


seçmen08

seçmen08