img_3346


BW-HABER    Rastatt  6 Kasım Pazar 2016 


 O Sadece Bir Başkan Değildi… Alkışlar İbrahim Selek İçin… 

İbrahim Selek DİTİB Rastatt Merkez Camii Başkanı görevine bu gün noktayı koydu. Başarılı başkan görevini bıraktı diye haber başlığı yapmak   hafif bir ifade olur. İbrahim Selek gibi başkan, parmak sayısı kadar desek mübalağa etmiş olmayız. Lider vasıflarını taşıyan İbrahim Selek görevinin getirdiği karakter, başarı,  dürüstlük ve  her şeyin başında ahlaklı olma faziletlerini taşıyan bir başkanlık yaptı. Sempatik tavırları ile Rastatt değil Almanya’da örnek bir yönetici oldu. Dürüstlüğünden ve karakterinden taviz vermeden yaptığı 19 yıllık DİTİB yöneticiliğinde kendi tabiri ile ”Son noktayı bu gün koydum ” diyen lider, İbrahim Selek, noktayı koysada ona bu toplumun ihtiyacı var diyerek araya virgül atıyorum.

Bırakalım şimdi toplantıda şu açıklama yapıldı, sayım yapıldı, bu bunu seçti, bu buraya geldi. Toplantıda bu okundu, bu okunmadı. Bir İbrahim Selek 19 yıllık görevden sonra ayrıldı. Sahi sebebini sorduk mu?  Ömür boyu başkanlık sistemine bende karşıyım , doğruda değil. Ama en azından bilgeliğinden, dürüstüğünden faydalanmak gerekmez mi?İbrahim Selek ile Eylül ayında uzun uzadıya telefon görüşmesi yaptık. Görevi bırakacağını anlattı. Telefonda konuşması bile uzlaştırıcı, konuşurken bile dinlendirici. İbrahim Selek Rastatt’a yaptığı iyi çalışmaları ile anılacak. Rastatt Camisini Merkez haline getiren başarılı başkan, seçim kongresi davetinde ”Hakkınızı Hellal Edin ” diyor. Hakkın helaldir başkan ama senin hakkın ödenmez.

İbrahim Selek tarafından başlatılan projelerin devam edeceğinden kuşku yok. Sorun egosunu tatmin etmeye çalışanlar. İbrahim Selek’e şimdi DİTİB’te ihtiyaç var. DİTİB’te İyi adamlara ihtiyaç var. Egosu tavan yapmayan, o bu tarikata, abiler, ablalara, İngiliz okullarına hizmet etmeyen, halkın adamı olanlara ihiyaç var.

Merkez Camii yeni başkanı Sebahattin Yaman’a başarılar dilerim.

Yaşar Sekban