28/04/2024

BW News

Nachrichten aus der Welt

Başarı Ödülendirildi

img_0634

BW-HABER

Karlsruhe 7 Mart 2017


Berlin Büyükelçilği Başarılı Öğrencileri Ödüllendirdi

Berlin Büyükelçiliği, Almanya’daki 13 başkonsolosluk bölgesinde başarılı öğrencileri her yıl ödüllendiriyor. Ödül, liselerde üstün başarı gösteren öğrencilere veriliyor. Bu sene Karlsruhe Başkonsolosluğu görev bölgesinden ödülü Philipsburg kasabasında Copernicus Lisesini 1,6 ile bitiren Kübra Karabıyık ve , Spaichingen Lisesinden 1,9 ile mezun olan  Sima Bulut aldı.  Sivaslı Kübra Karabıyık (1998) Karlsruhe Öğretmenlik Okulunda  eğitimine başlarken, Kayserili Sima Bulut (1997) Konstanz Üniversitesinde ekonomi okuyor.

Öğrencilere ödüllerini, Karlsruhe  Başkonsolosu Cem Örnekol ve Karlsruhe Eğitim Ataşesi Gürkan Avcı  düzenlenen küçük bir törenle verdi. Törende kısa bir konuşma yapan Karlsruhe Başkonsolosu Cem Örnekol, lisan öğrenmenin önemine değindi. Örnekol, “Almanya gibi eğitim sisteminin herkese açık olan yerde, zorluklar vardır, bizlerde sizler için buradayız. Elimizden geldiğince sizlere yardımcı olmaya çalışacağız. Türk toplumunun şuanki durumunda; eğitim seviyesi olmasından daha düşük durumda. Bizler bunun üzerine geçmeliyiz. Mesleki eğitimde önemli, o alanda mutlaka kendinizi geliştirmeniz gerekiyor. ”  diyen, Örnekol gençlerin başarısının gurur kaynağı olduğunu vurgulayarak, ”Toplumun neleri başarabileceğini göstermek açısından önemli. Sizler Alman toplumunun ön yargılarını başarılarınızla kırdınız.” dedi.

Karlsruhe Eğitim Ataşesi Gürkan Avcı’da konuşmasında dil eğitiminde kitap okumanın önemine değindi. Avcı, ” Türkçe dili okulda öğrenilmelidir. Gramatiği, dil bilgisi, yazılım kurallarıyla bir bütün olarak öğretmenlerden alınmalıdır bu ders. Evlerde öğretilen veya konuşulan Türkçe yetersiz kalıyor. Almanya’nın geleceğinde diploma artık çok önemli, bizlerin kapıları sizlere yardım için her zaman açık.’ dedi Avcı ödül sahibi, Kübra Karabıyık ve Sima Bulut’tan üniversite sonrası doktora eğitimini tamamlama sözü aldı.

Başarılı her iki öğrenciye Berlin Büyükelçiliğinin hediyesi olan son teknoloji telefon ve Karlsruhe Başkonsolosu Cem Örnekol’un başarıyı tebrik eden mektubu verildi. Karlsruhe Eğitim Ataşesi Gürkan Avcı başarılı öğrencilere kitap hediye etti.

Almanya’daki eğitim kurumlarında yaklaşık 600 bin Türkiye kökenli öğrenci bulunuyor. Bunların ancak yüzde 8’inin lise diploması alarak alarak yüksek öğrenim hakkı elde edebiliyor.