28/04/2024

BW News

Nachrichten aus der Welt

15 Temmuz İçin Sela Çağrısı

BW-HABER

Karlsruhe 27 Mayıs 2017


Avrupa Sivil İnsiyatif Platformu resmen kuruldu.

Almanya’nın Karlsruhe kentinde kurulan, ‘ Avrupa Sivil İnsiyatif Platformu’ kurucu üyeleri 25 Mayıs 2017 Cuma günü düzenledikleri toplantı sonunda yapılan açıklama ile platformun  resmen kurulduğu açıkladı. Kısa adı ASİP olan Platform kurucu üyeleri yaptıkları açıklamada, platformun siyasetten uzak, toplumu ilgilendiren konularda insiyatif alacağını ifade etti. 

Temsilcilikler artıyor

ASİP başkanı aktivist Sedat Demir, platforma ilginin büyük olduğunu henüz yeni kurulmasına rağmen Avrupa’nın bir çok kentlerinden ASİP temsilciliği konusunda başvuruların  yapıldığını açıkladı. Sedat Demir, ‘ Avrupalı Türk’ü ilgilendiren konularda bizler platform olarak insiyatif alacağız. Kısa zamanda bir çok başvuru yapıldı, temsilcilik konusunda, bizler başvuruları inceleyip karar vereceğiz.’

15 Temmuz anma etkinliğ Karlsruhe’de olacak

Sedat Demir 15 Temmuz 2017 Cumartesi günü Karlsruhe’de düzenlenecek olan 15 Temmuz  Demokrasi Şehitlerini anma etkinliği için hazırlıkların yapıldığını bu konuda bir çok kurum ve kuruluşun destek vermeye hazır olduğunu ifade etti. 

Tüm camilere 15 Temmuz sela çağrısı

‘Avrupa’da bulunan tüm camilerde 15 Temmuz’da katledilen demokrasi şehitleri için, aynı o gecede olduğu  gibi camilerden sela okunmasını talep ediyoruz. Devletimize, milletimize, vatanımıza karşı yapılan hain işgal girişiminde hayatını kaybeden kahraman şehitlerimize ve tüm İslam şehitleri anısına sela verilmesi ve mevlid-i şerif okunması çağrısında bulunuyoruz.”

Kurucu üyeler

ASİP kurucu üyeleri şu isimlerden oluşuyor; Sedat Demir, Mustafa Yiğit, Burhan Genç, Fahri Yeşil, Tarık Balık, Fatma Balık, Figen Sönmez Mehmet Aydoğan ve Şuayb Aydemir