25/04/2024

BW News

Nachrichten aus der Welt

3700 metre kare Alanda Kermes

BW-HABER

Ettlingen 9 Temmuz 2017


Ettlingen DİTİB Kermesi Tam Not Aldı

Almanya’nın Karlsruhe kentine bağlı Ettlingen kasabasında DİTİB Mevlana Camii tarafından düzenlenen cami yararına Hayr Çarşısı’na Ettlingen belediyesi destek verdi. Ettlingen’de bulunan Horbachpark’da dördüncüsü düzenlenen Kermes,  Ettlingen kasabasının en önemli etkinlikleri arasında. Ettlingen kasabasında faaliyet gösteren Mevlana DİTİB Camii 4 günde boyunca Türk, Alman ve farklı milliyetlere mensup ziyaretçi ağırladı. 

Başkonsolos Cem Örnekol’da Ziyaret

Ettlingen Kermesinin açılışına katılan Karlsruhe Başkonsolosu Cem Örnekol vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet etti. Cem Örnekol ” Bu tür faaliyetler insanlarımızı bir araya getiriyor. Camiler yine yerel makamlarla birlikte karşılıklı diyalog ve işbirliği içerisinde hareket etmelerini önemsiyoruz.” dedi. Cem Örnekol Ettlingen DİTİB Cami başkanı Hayri Güney’den çalışmalar hakkında bilgi aldı. Karlsruhe Başkonsolosu Cem Örnekol kermes stantlarını gezerek stant çalışanlarına kermes ile ilgili bilgi aldı. 

3.700 Metre Kare Alan Tahsis Edildi

Ettlingen Belediyesi tarafından DİTİB Mevlana camisine tahsis edilen 3700 metrekare alandaki kermes yeri vatandaşların büyük beğenisini kazandı. Park çevresinde oturan Alman komşularınıda unutmayan Ettlingen DİTİB Cami kermese davet ederek ikramlarda bulundu. Kermes stantlarını gezen Ettlingen belediye başkanı Johannes Arnold DİTİB kermesini başarılı bulduğunu, şehirle bütünleştiğini söyledi. Kermeste sahne alan Grup Class Karlsruhe dinleyenlerine farklı yörelere ait eserlerle unutulmaz bir gün geçirmelerini sağladı. Grup Class solisti İbrahim Çınar 14:00’da başladığı programı 22:00’a kadar sürdü. 

Kermes boyunca farklı müzik gruplarının yer aldığı programda çocuklara eğlence yerleri kuruldu. Anadolu mutfağının benzersiz tatlarınında yer aldığı Ettlingen kermesi kasabanın kültür sanat takviminde önemli bir yere sahip olduğunu bir kez daha gösterdi.