19/04/2024

BW News

Nachrichten aus der Welt

15 Temmuz Milli Birlik Günü Anma Programına Davetlisiniz…

BW-HABER


15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi günü….

15 Temmuz Şehitleri Anma Programına Tüm Vatandaşlarımız Deavetli

Avrupa’da Türkler tarafından düzenlenen bir çok program iptal edilirken, herkesin aklına aynı soru geldi ? 15 Temmuz anma programına izin çıkacak mı? Bu soru sorulurken, Karlsruhe’de merkezi bulunan Avrupa Sivil İnsiyatif Platformu, hiç beklenmedik bir çağrı yaparak, tüm Avrupa’da  camilerde sela ve Kur’an-ı Kerim  okunmasını istedi. Bu çağrıya olumlu cevap alan  ASİP  genel başkanı Sedat Demir derneklerin korkmadan cesaretle bir hak olan milli birlik gününü kutlaması gerektiğini söyledi.

 Genel Başkan Sedat Demir ” Avrupa’nın göbeğinde 15 Temmuz Demokrasi, Milli Birlik ve Şehitleri Anma programını düzeneyeceğimizi söyledik. Karlsruhe yakınlarında Rastatt kentinde yapmayı planladığımız anma programına tüm engellemelere rağmen kendimizi anlatarak, hem yanlış anlamaların önünü kestik, hemde haklı davamızı anlattık. Almanya’da ilk anma programını yapacağımızı söylediğimizde bize yapmayın bu tehlikeli bir anma dediler. Bu gün ASİP’in sayesinde diğer kuruluşlarda  anma programı düzenleyebiliyor. Bunlar ASİP’in başarı hansine yazılıyor. Milli Birlik gününe katılmayan hatta engelleyenleri milletimizde affetmeyecektir.”

İlk defa ASİP tarafından başlatılan 15 Temmuz şehitleri anma programı tüm Avrupa’da kabul gördü. İptal edilecek söylentilerine rağmen anma programını düzenleyeceklerini açıklayan ASİP diğer kuruluşlarında yolunu açtı. Almanya’nın Rastatt kentinde düzenlenecek anma programına tanklara vücudunu siper eden Metin Doğan’da katılacak. 

 

Rauntalerstr. 55 76437 Rastattt adresinde düzenlenecek olan anma programına tüm vatandaşlar davetlidir.