19/04/2024

BW News

Nachrichten aus der Welt

Almanya Rastatt’a Milli Birlik ve Şehitleri Anma Programı Düzenlendi

BW-HABER

Rastatt 16 Temmuz 2017


Almanya’nın Rastatt kentinde Avrupa Sivil Toplum Kuruluşu (ASİP) tarafından 15 Temmuz hain darbeye karşı ”Milli Birlik ve Şehitleri Anma” programı düzenlendi. Programa Türkiye Şehitler Derneği Federasyon başkanı Mehmet Güner, Sosyolog Sevda Yıldırım, ASİP  bölge başkanı Tuncay Zorlu, Karlsruhe Din Hizmetleri Ataşesi Salim Üzülmez, DİTİB Karlsruhe Merkez Cami başkanı Lütfü Azal, ASİP yönetim kurulu üyeleri ve vatandaşlar katıldı. 

Sunumunu ASİP Genel Sekreteri Şener Solmaz’ın yaptığı program İstiklal Marşı, ardından şehitler için Kur’an tilaveti ile başladı. Yapılan duaların ardından ASİP Genel Başkanı Sedat Demir yaptığı konuşmasına vatan için kanlarını akıtan tüm şehitlere rahmet diledi. Sedat Demir, kendisini ‘ kainatın imamı’ olarak gören FETÖ terör örgütü lideri Fetullah Gülen’in dış güçlerin maşası olduğunu, son 15 Temmuz ile de dünyanın en cani kanlı terör örgütü  olduğunu kendi halkını tankla ezerek gösterdi dedi. Sedat Demir konuşmasında ” Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Milleti 7 bin yıllık geçmişi olan kadim bir devlet ve millettir. Devlet hafızası güçlüdür. Bu hafıza kendisini devlet refleksi olarak göstermiştir. Kurşuna yürüyen bu memleketin aziz evlatları genlerindeki binlerce yıllık ruhla hareket etmişlerdir.Bizler daha büyük meselelerimizi hep birlik ve beraberlikle atlatmışızdır. Hiç kimse merak etmesin bu sürecide el birliğiyle atlatacağız. Arkadaşlar anadolu toprağı sıradan bir toprak parçası değildir. Şueda ile yoğrulmuş böyle bir vatan parçası dünyanın hiçbir yerinde yoktur.Peygamberler , evliyalar, velilerin dualarıyla perçinlenmiş harcı kuvvetlendirilmiştir. Analarımızın duaları bizim en büyük zırhımızdır.” 

Türkiye Şehitler Derneği başkanı Mehmet Güner konuşmasının başında bir şehit çocuğu olarak büyüdüğünü, hiç bir zaman babasını görmediğini söyleyerek, ” Şehitlerin, ailelerinin acılarını iyi bilirim. Teröristleri gereksiz yere beslememeli devlet.” Dedi.  Güner, Almanya’da vatandaşlarımıza yönelik ifade özgürlüğünün kısıtlanmasına dikat çekerek, “Bütün yurttaşlarımıza seslenmek istiyorum; bir etkinlik, yürüyüş yaparken birlik ve beraberliğimizin çağrısını yapalım, yaşadığımız ülkenin kurallarına uyalım. ” diye seslendi.

Konuşmacılardan sosyolog Sevda Yıldırım’ın da konuşmasının ardından tarihçi Adem Taflan’da birlik çağrısı yaparak, ”TC askeri üniformasını giymiş teröristlerin yerde tankla ezilmiş bir şehite tekme atarak   ‘leş’ diyen fetö örgütü üyesini bir cemiyet başkanı kınayamıyorsa, kusura bakmasın bu omurgasızlığı hiç bir Türk evladı kabul edemez. Liderlik işi yürekli insanların işidir.” diyen Taflan, maadur edebiyatı yapanların kafazı tankla ezilen şehitin maaduriyetini kim giderecek dedi. Taflan hala terör örgütü elemanlarının kendilerini ‘Kahraman’ olarak gördüğünü anlattı.

 

Programda 3 kız kardeşin gözyaşları içinde  ezbere okuduğu İstiklal Marşı ayakta alkışlandı. Programda TC Kültür Bakanlığı tasavvuf müziği grubu bir dinleti sundu.