24/04/2024

BW News

Nachrichten aus der Welt

Kültür Elçilerimiz Çalışmalara Başladı

BW-HABER

Karlsruhe 5 Kasım 2017


Sergilediği başarılı performanslarla göz dolduran Kültür Elçimiz Karlsruhe Türk Müziği Korosu Derneği  yeni üyeleriyle çalışmalarına başladı. Yapılan başvuru ve seçmeler sonunda Karlsruhe Üniversitesinden yeni bir çok öğrenci bünyesine katıldı.

Müzik Eğitmeni ve Öğretim Görevlisi  Bahri Eğribaş gözetiminde Müzik Öğretim Görevlisi Naim Sahiloğlu’nun katılımı ile  Karlsruhe Türk Müzik Korosu 30 korist ile  çalışmalara başladı.  Etkinlik ve özel günlerde verdiği konserlerle adından söz ettiren Karlsruhe Türk Müziği Korosu , bünyelerine kattığı yeni ekip arkadaşlarıyla daha da güçlendi.Şef Bahri Eğribaş, 30 yıllık Türk müzik hayatında bir çok öğrenci yetiştirdiğini ifade ederek ‘Temennim gençlerin daha çok ilgi göstermesi, ancak burada bir yaş sınırlaması yok her müzik sever gelebilir. Verdiğimiz bir çok konserde Almanların ilgi göstermesinden dolayıda çok memnunuz.’ Naim Sahillioğlu’da müziğin sınır tanımadığı ve uluslararası bir dile sahip olduğunun altını çizerek, müzik ile birlikte Türk – Alman dostluğunun pekiştiğini ifade etti.

Karlsruhe Türk Müziği Korosu Derneği yöneticisi Ahmet Ceylan yeni katılımlar ile yaptığı açıklamada ” Amacımız dilimizi, kültürümüzü müzik ile şarkılar ile öğretmek talim ettirmek tedris ettirmek. ” dedi. 30 korist ile yeni dönem çalışmaların başladığını belirten, Ceylan, Karlsruhe OAB salonunda yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Koromuza ilgiden çok memnunuz. Alman dostlarımızında ilgisini çok çekiyor.  Yeni katılan arkadaşlarımızıa bir kez daha hoşgeldiniz diyorum. ” Tarz, uslüp  dedi.

2014 senesinde kurulan Karlsruhe Türk Müzik Korosu Derneği, koro çalışmalarını 30 koristle birlikte Karlsruhe Okul Aile Birliği Salonunda,  Pazar günleri saat 16:30 – 18:00 arası  düzenliyor. Koro farklı bir çok tarzda Türkçe Müzik seslendiriyor.