19/04/2024

BW News

Nachrichten aus der Welt

AK Parti Milletvekili Mustafa Yeneroğlu Emekliler Konusunda Önemli Açıklama Yaptı

BW-HABER

Karlsruhe 18 Kasım 2017


AK Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu Almanya’da bir çok şehirde sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelerek önemli konularda bilgi verdi.

 

NOT : Almanya vatandaşlığına geçiş kampanyasını unutmadık. Bu kampanyayı başlatan Türkiye Cumhuriyeti Devletidir. Kampanyada şimdiki Mavi Kart sahiplerin haklarının Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ile bire bir olacağı sözü verimişti. Hala bu sözün gerçekleşmesini bekliyoruz. Tam 15 yıl geçti aradan…

Emeklilere yarım gün çalışma imkanı 

AK Parti Milletvekili Mustafa Yeneroğlu emekli olanların Almanya’da çalışamamasıyla ilgili sıkıntılar olduğunu ifade ederek, konu ile ilgili çalışmaların yapıldığını söyledi. Yurtdışındaki vatandaşımızın en azından yarım gün çalışabilmesi konusunda iyileştirmelerin yapılacağını, Türkiye mevzuatına uyarlanması konusuyla ilgili sürecin  daha devam ettiğini ifade etti. Bu konunun 2018 yılında bitirileceğini kaydetti….

Boşanmaların  kabulu 2018’de … Ama herkese olmayabilir..

Almanya’daki boşanmaların Türkiye’de kabul edilebilmesi için bir kanun çıkarıldığını söyleyen Yeneroğlu vatandaşların 2-3 bin Avro’yu aracılara  vermesinin gereksiz olduğunu söyledi. Konsolosluklarda boşanma kararının  tescil ettirmenin yeterli olması gerektiğini söyleyen   Yeneroğlu, bununla ilgili yönetmelik çalışması sene sonuna kadar biteceği müjdesinide verdi.   Ancak bir de uyarıda bulunan Yeneroğlu bu durum kişiden kişiye farklılık gösterebilir, herkesin sorununu çözemeyebiliriz diyede sözlerine ekledi.

Askerlik ile ilgili değişklik yok
Askerlikte 1000 euro ile ilgili herhangi bir değişiklik yok. Hatta iyileştirme var. Vatandaşlar askerlik ücretini konsolosluklarda ödeyemiyor ve verilen bankadan yapması gerekiyordu. Biz onu değiştiriyoruz. Vatandaş bundan sonra dövizli askerlik bedelini yeni yıl itibariyle konsolosluklarda ödeyebilecek diye bir kolaylık sağlayacağız. Yani aracı bankalara ihtiyaç olmayacak.