25/04/2024

BW News

Nachrichten aus der Welt

Beyin Göçü Tersine Dönüyor, Türk Alman Üniversitesinden Çağrı

BW-HABER

Karlsruhe 12 Aralık 2017


Türk Alman Üniversitesi Almanya’da Üniversitelerde Öğretim Görevlisi Olarak Çalışan veya Doktorasını Tamamlayan Öğrencileri Türkiye’ye Davet Edildi

Almanya’nın Karlsruhe kentinde Uluslararası Buluşma Merkezi ( İBZ) salonunda düzenlenen bir etkinlikte Türk Alman Üniversitesi yetkilileri, akademisyenlere çağrıda bulundu. İstanbul Beykoz’da 2013 senesinde kurulan Türk Alman Üniversitesi kısa zamanda 1.441 öğrenci sayısına ulaştı. TAÜ Beykoz Kampüsünde teknolojik yeni yatırımlar ile dünyadaki saygın üniversiteler arasında yer almaya çalışırken, bir yandan da 1980 yıllarında başlayan beyin göçünü tersine çevirerek, Almanya’da üniversitelerde göreve yapan öğretim görevlilerine veya doktorasını bitiren  öğrencilere yeni bir dünya kapısını açıyor. 

Karlsruhe Başkonsolosu Nevzat Arslan ve Başkonsolos Yardımcısı Mebşure Taşkın’ın da katıldığı programda Prof. Dr. Faruk Bağcı Türk Alman Üniversitesini tanıtırken, üniversitede görev alacak öğretim görevlilerine verilecek imkanlar konusunda da bilgi verdi. 

Almanya’da 38 üniversite ile ile birlikte çalışma yapan, TA Üniveritesi bir devlet üniversitesi. Mühendislik Fakültesi Koordinatörü Prof. Dr. Faruk Bağcı, Almanya’da görev yapan üniversite öğretim görevlilerine, doktorasını yapan öğrencilere hitaben, ‘ Devlet üniversitesi olarak, Türkiye ve  Almanya’dan desteklenen bir üniversiteyiz. 38 Alman Üniversitesi ile ortak çalışmalarımız var.   Mercedes, Bosch, Siemens gibi bir çok büyük Alman firmaları ile çalışmalarımız olduğu gibi, Türkiye’nin önemli şirketleri Kale, Arçelik gibi büyük firmalar ile de çalışmaktayız. Bu gün Türkiye’de 7 bin Alman firması faaliyet gösteriyor. Alman Üniversitelerinde görev yapan öğretim görevlileri veya doktorasını yapmış olan öğrencilere yeni bir gelecek sağlamak, yeni bir persfektif sunmak istiyoruz. Bizimle çalışacak olan öğretim görevlilerine çok farklı imkanlar sunuzyoruz.” Diyen Prof. Dr. Bağcı, TAÜ’de yeni bölümler açılacağını bu nedenle Alman veya Almanca bilen yabancı öğretim görevlilerine ihtiyaç duyduklarının altını çizdi. 

Tersine beyin göçü

Prof. Dr. Bağcı, Türkiye’nin bölgesinde giderek büyüdüğünü, bununla birlikte bölgeye çok önemli yatırımcıların geldiğini, araştırma ve geliştirmede görev alacak mühendislere ihtiyaç duyulduğunu ifade ederek, ‘Tersine beyin göçü başladı artık.’ dedi.

Karlsruhe Başkonsolosluğu Destekliyor

Görevine yeni başlayan Karlsruhe Başkonsolosu Nevzat Arslan’da çalışmaları destekleyeceklerini açıklayarak, Türk Alman Üniversitesi yetkililerine teşekkür etti. 

İletişim Bilgileri :

Prof Dr. Faruk Bağcı

Mühendislik Fakültesi ve Koordinatörü

0090 216 333 31 01    bagci@tau.edu.tr    www.tau.edu.tr