28/04/2024

BW News

Nachrichten aus der Welt

Karlsruhe Başkonsolosu Görevine Başladı

BW-HABER

Karlsruhe 13 Aralık 2017 


Herzlich willkommen in Karlsruhe… Generalkonsul Herr Nevzat Arslan hat seine neue Diensstelle betreten

Karlsruhe  Başkonsolosu görevine başladı

 

Cem Örnekol’un 1 Aralık itibariyle görevinin sona ermesinin ardından Türkiye’nin Karlsruhe Başkonsolosluğu’na Nevzat Arslan  atandı. Arslan ( 44 ) görevine resmi olarak 8 Aralık’ta başladı.

Karlsruhe Başkonsolosu Nevzat Arslan  kamuya açık ilk toplantısını 12 Aralık Salı günü Uluslararası Buluşma Merkezinde düzenlenen  Türk Alman Üniversitesinin akademisyenler toplantısına katılarak gerçekleştirdi.

Karlsruhe’nin yeni Başkonsolosu Nevzat Arslan göreve başlaması dolayısıyla basın mensuplarıyla bir araya geldi. Karlsruhe Başkonsolosu Nevzat Arslan, Almanya’nın çok iyi eğitim imkanları olduğunu bunun değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti. Arslan, ‘ Almanya’da yaşayan Türk toplumu oldukça iyi bir yerde bu daha ileri seviyelere çıkarılmalı. Nitelikli meslekler edinilmeli, Almanya’da sunulan bu imkanlardan faydalanılmalı. ‘

Karlsruhe Başkonsolosluğunun herkese açık olduğunu ifade eden Arslan, hizmet kalitesinin artırılacağını, vatandaşların sorunlarıyla da ilgilenmeye her zaman olduğu gibi devam edileceğini söyledi.

Başkonsolos Nevzat Arslan Kimdir ? 

1973 Iğdır’da doğdu. Orta öğrenimini Ankara’da tamamladıktan sonra Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler bölümünden 1996 yılında mezun oldu. 

1998 yılında Belçika’nın Liege Üniversitesi Hukuk Fakültesinde Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Politikası konusunda yüksek lisans yaptı. 2011 yılında aynı Üniversitede Siyaset Bilimi doktora programını tamamladı.

1998 yılında Dışişleri Bakanlığına girdi. Dışişleri Bakanlığında merkez görevleri sırasıyla şunlardır :

Araştırma Genel Müdür Yardımcılığı, İkili Siyasi İşler Müsteşar Yardımcılığı, İkili Ekonomik İlişkiler Genel Müdür Yardımcılığı, Denizcilik, Havacalık ve Hudut Genel Müdür Yardımcılığı.

Yurtdışı görevleri: Cezayir Büyükelçiliğinde, Brüksel ve Cenevre Başkonsolosluklarında, Kahire ve Paris Büyükelçiliklerinde görev yaptı. Paris Büyükelçiliğinden Karlsruhe Başkonsolosluğuna Başkonsolos olarak atandı ve görevine 15 Aralık 2017 tarihinde başladı. Fransızca ve İngilizce bilmekte olup, evli ve iki çocuk babasıdır.