‘İslâm’ın şartı da öyle beş falan değildir, İslam’ın şartı beş midir? Nedir? Namaz kılmak oruç tutmak. Ne kadar güzel adam yatıyor aşağıya, yatarken de namaz kılıyor bitti. Uykuya orucu tutturuyor, zekâtı da zaten vermiyor. Diyor ki Kârdan verilecek, arabadan olmaz, evden olmaz, arsadan olmaz, araziden olmaz, yatırımdan olmaz. Nereden olur?’
KARLSRUHE 10 ARALIK 2016
Kur’an’ı yaşamak ibadettir
Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tefsir Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Mehmet Okuyan’ın bu sözleri güne damgasını vurdu. Yardımeli Avrupa Derneği tarafından Karlsruhe kentinde Standehaus Salonunda düzenlenen ” Güneydoğuya Umut Olalım” adı altında düzenlenen programda konuşma yapan Mehmet Okuyan, “Kur’an-ı Kerim’in hayatımızda iz bırakması gerekir. Kur’an’ı yaşamak ibadettir” dedi.
Müslüman Kur’an Okumalı
Türkiye’ye gelen milyonlarca Suriyeli misafirlere yardım amacıyla kurulmak istenen ”Yetim Aile Köyü” projesini Karlsruhe’den başlatan Yardımeli Avrupa Derneği’nin misafiri Prof. Dr. Mehmet Okuyan oldu. Moderatörlüğünü Olcay Uysal’ın yaptığı konferansa Karlsruhe’de ilgi büyük oldu. Kur’an’ın anlamından uzaklaşıldığını belirterek, “Kur’an’ın indirilmesinin gayesi O’nu hayata taşımaktır” diye konuşan Mehmet Okuyan, “Kur’an zordur” diyenleri eleştiren Prof. Okuyan şu mesajları verdi: “Bir Müslüman, Kur’an’ı okumalı, anlamalı ve hayatına tatbik etmelidir. Kur’an’a saygı O’nu okumakla, anlamakla ve yaşamakla olur.”
Mehmet Okuyan sadaka vermenin içinin boşaltılarak, ”Cebimizdeki bozuklardan kurtulmaya çevrildi. Marketlerin içindeki kutularda ben hiç kağıt 100 TL görmedim.” diyen Okuyan ; ”Sadaka vermek insanın iman iddiasında ki sadakatinin görüntüsüdür.” dedi.
İslam’ın Şartı 5 Midir?
”İslâm’ın şartının beş olduğunu söylüyorlar size. İslam’ın şartı beş midir? Nedir? Namaz kılmak, oruç tutmak. Ne kadar güzel adam yatıyor aşağıya, yatarken de namaz kılıyor bitti. Uykuya orucu tutturuyor, zekâtı da zaten vermiyor. Diyor ki Kârdan verilecek, arabadan olmaz, evden olmaz, arsadan olmaz, araziden olmaz, yatırımdan olmaz. Nereden olur? Kenarda paran varsa ondan.” diyen Okuyan toplumun Zekat vermeyi anlayamadığını söyledi. Okuyan, Zekatın nasıl ve nerden verileceğinin insanlara doğru dürüst anlatılmadığını söyledi.
”Bir şey yok vermeyecek. Alıyor Ankara`dan bir arsa bunun zekâtı yok, alıyor 600 milyara bir araba bunun da zekâtı yok, ya dikiyor 10 katlı bina? Bunun da yok, onunda yok, yok oğlu yok. Zaten para getiren bunlar, ondan sonra da bir ateist kalkıp diyor ki İslâm’ın sosyal hayata dair çözümleri çözüm değildir. Niye? Zekât kurumu çalıştırılmış olmasına rağmen Müslümanlarda fakirler bitmiyor. Doğru diyor adam, ne diyeceksiniz ona şimdi?”
Zekâtın maldan vergi olduğunu söyleyen Okuyan ”Kârdan değil kardeşim hiç kusura bakma. Sadece zekât değil bir de bunun infak kalemi var. Adam sadaka vermek sünnettir diyor, yok canım sadaka vermek sünnettir öyle mi? Sadaka vermek nedir? Bir fakir gördüğün zaman elini cebine vurursun orada bozuk para varsa ver. Bozuk paradan kurtulmaktır sadaka. Halbuki sadaka vermek insanın iman iddiasında ki sadakatinin görüntüsüdür. İman iddianda ki sadakatin neyse görüntüsü sadakadır. Sadaka, sadakat aynı kökten gelir.” dedi.
Prof. Dr. Mehmet Okuyan kendisinin bunları anlattığında sapıklıkla suçlandığını ve sanki sünnete karşıymış gibi lanse edildiğini ifade etti. 3 saat süren konferans sonunda ”Yetim Aile Köyü” projesi tanıtıldı.
Daha fazlası
DMK, Müslüman Kültür Günü münasebetiyle kapılarını açtı
“KKTC’nin mevcudiyeti ve egemenliği asla taviz verebileceğimiz konular değildir”
United Karlsruhe Basketball 10 yaşında