Philippsburg1


BW-HABER    Philipsburg


 

Çocuklarımıza, İstiklal Marşını Diğerlerinden Ayıran Ruhu Öğretmeliyiz!

Eğitim Ataşeliğimiz uhdesindeki Türkçe – Türk Kültürü öğretmenleri ve Philippsburg Türk Okul Aile Birliği Derneği maharetiyle Philippsburg Festhalle Toplantı salonunda “Çanakkale Zaferi / İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Bir Dava Adamı Olarak Mehmet Akif Ersoy’u Anma” programı düzenlendi. Programa Karlsuhe Başkonsolosluğu Eğitim Ataşesi Gürkan Avcı, Öğretmenler, Din Görevlileri, öğrenciler, veliler ve 400’e yakın sayıda vatandaş katıldı.

ÖĞRENCİ VE VELİLERDEN TİYATRO OYUNU

Saygı duruşu ve İsitiklal Marşı ile başlayan program, “Rakamlarla Çanakkale” adlı sunu ile devam etti. Öğrenciler, veliler ve Philippsburg Türk Okul Aile Birliği üyelerinin rol aldığı “Çanakkale’de Düğün” adlı tiyatro büyük beğeni topladı. Canlı fon müzikleri ve türkülerin tiyatroyu daha da etkili hale getirdiği gözlerden kaçmadı.

GAvc

ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERDEN ŞİİR VE SUNULAR

Okunan şiirler ve minikler ilahi grubu seyircilerin takdirini topladı. Programın 2. Bölümü “İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Bir Dava Adamı Olarak Mehmet Akif Ersoy’u Anma” programı şeklinde devam etti. Bu bölümde Eğitim Ataşeliği Türkçe ve Türk Kültürü öğretmenlerinin sunumları, anlatımları ve şiirler ile Mehmet Akif Ersoy’un hayatına bir ışık tutulmuş oldu.

İstiklal Marşının Türk yazım sanatının ve Türklerin asil, irfani duruşunun en kadim örneğini teşkil ettiğini söyleyen Karlsruhe Başkonsolosluğu Eğitim Ataşesi Gürkan Avcı, program sonunda yaptığı konuşmada özetle şunları ifade etti;

İSTİKLAL MARŞININ RUHUNA BUGÜN DE İHTİYACIMIZ VAR

İstiklal Marşı, bugün en çok ihtiyaç duyduğumuz milli mutabakatı karşılayacak genişlikte, kapsayıcılıktadır. Almanya’daki gençlerimizin ve çocuklarımızın hassaten Türkçe kitap okumaları, İstiklal şairimiz M. Akif’in eserleri gibi milli edebiyat eserlerimizin sayesinde o ruhu, o inancı taşımaları, bizim özlemini duyduğumuz; milli ve manevi değerlerine sahip çıkan bilimin, teknolojinin ve aklın önderliğinde yürüyen şuurlu Türk gençliğinin hayat bulmasına vesile olacaktır.

DİL, KÜLTÜR VE TARİHİMİZİ ÇOK İYİ ANLATMALIYIZ

Tarih boyunca ve bugün dahi bütün insanlık ailesine, ezilen ve mağdur durumda bulunan halklara yardım, sevgi ve şefkatle muamele eden, dürüstlüğü, ahde vefayı, sözüne sadakati, mücadele ruhunu, kahramanlığı ve cesaretin en necip örneklerini sergileyen bir Türk Gençliğini Almanya’da daha güçlü bir şekilde yetiştirmemiz için dilimizi, kültürümüzü ve tarihimizi çok iyi öğretmemiz gerekiyor.

İstiklal Marşı’nın ruhuna ve medeniyetimizin mirasına sahip çıkmalıyız. Mağdur ve mazlum uluslara ruh ve ilham veren milletimizin kurtuluş destanını anlatan İstiklal Marşımızın dünyadaki diğer milletlerin marşlarından ayıran en önemli nokta da budur. Korkma! Hitabıyla başlayan İstiklal Marşı aslında tüm ezilenlere ve mazlumlara yönelik umut ve yanlız değilsin! dolu bir hitaptır. Bu görevin bir bölümünü bugün burada yerine getirmiş olduk. Bugünkü organizasyonu tertip eden öğrencilerimize, velilerimize, derneğimize ve kıymetli öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.

Philippsburg2


Philippsburg3