Bad Wildbad / Karlsruhe Haber
Hizmetiçi Eğitim Semineri Düzenlendi.
Türkiye’nin milyon dolarları bulduğu yurt dışında yaşayan vatandaşlarına yönelik eğitim harcamaları heba olmadı. Almanya bu büyük yatırıma kayıtsız kalmadı, olumlu sinyaller vermeye başladı. Her ne kadar Almanya’da 600 bin gençten sadece 120 bin Türk kökenli gencin, Türkçe eğitimi aldığı bir gerçeksede, yurt dışında görevli 1600 öğretmenden 270 öğretmenin görevli olduğu ve 25 bin öğrencinin Türkçe dersine devam ettiği Baden-Württemberg’de hizmetiçi semineri gelecek için olumlu bir başlangıç oldu.
Almanya’nın Bad Wildbad kasabasında Baden – Württemberg Eyaleti Kültür, Spor ve Gençlik Bakanlığı tarafından Türkçe Dersi ve Türk Kültürü öğretmenlerine, Almanya’da ki eğitim sistemi tanıtıldı. Türkiye’den yeni gelen 50 Türkçe dersi öğretmenine 20-21 Kasım tarihlerinde iki gün süren ” Alman Eğitim Sistemini Tanıtım Semineri ” başlığı ile düzenlenen programa Mannheim Eğitim Müdüresi Miriam Aakerlund, Stuttgart Başkonsolosu Ahmet Akıntı, Mannheim’dan okul müdürü Ümit Arabacı, Heidelberg Üniversitesinden Prof. Dr. M.A. Havva Engin, Karlsruhe Eğitim Ataşeliğinden Hasan Karaparça ve daha bir çok önemli isimin katıldığı program, Türkçe’nin geleceği açısından büyük bir ümit oldu.
Programda Ursula Hartmann ve Nuriddin Köschker eğitim politikası, genel amaçlar ve meslek eğitim konusunda bilgi verdi. Semih Cekici, Hasan Karaparca Türkçe dersi hakkında genel bilgi ve kullanılan eğitim tekniği konusunda konuşma yaptı. İki gün süren seminerde Stuttgart Başkonsolosu Ahmet Akıntı’da bir konuşma yaptı.
BW Kültür, Spor ve Gençlik Bakanlığı tarafından organize edilen seminer ile Türkçe dersinin geleceği konusunda olumlu sinyaller alındı. İlk defa düzenlenen bu seminer ile Türkiye’den gelen Türkçe dersi, öğretmenelerinin Almanya’da ki okul sistemine hızlı uyumu sağlanırken, öğretmenin doğru bilgiler ile Türkçe dersine katılan öğrenci ve velilerine Alman eğitim sistemi içinde başarıya giden yolu açacak.