27/07/2024

BW News

Nachrichten aus der Welt

Genç ASİP Yeni Projeler İle Avrupalı Türkleri Ortak Platformda Buluşturma Hedefinde

BW-HABE
Karlsruhe -Mannheim 22 Eylül 2019

Avrupa’da Türkler ve Türk kökenlileri bir araya getirmeyi amaçlayan Genç ASİP Karlsruhe Genel Merkez de yaptığı toplantı da yönetim kurulu tanıtımı yapıldı. Yapılan açıklamaya göre; Genel Başkan Tolga Özgül (Köln) 1. yardımcı başkan Sefa Şimşek (Mannheim) 2. yardımcı başkan Dilara Demir (Karlsruhe) Genel sekreter Benjamin Taş (Diepholz) Muhasip Abdülbaki Şimşek (Hürth) Kadın kolları başkanı Özlem Hacim (Münih) Balkan Koordinatörü Ajdin Muminovic (Duisburg) Genç ASİP İstanbul Başkan’ı Ersan Zencirci ve Antalya Başkan’ı Özhan Özgül oldu.

Genç ASİP 2018 yılında Tolga Özgül Başkanlığında NRW Köln de kuruldu.

Köln, Bonn, Mülheim an der Ruhr, Duisburg, Dortmund, Marl, Diepholz (Aşağı Saksonya), Münih (Bayern) ve Karlsruhe (BAWÜ) de toplam 9 şube ile temsil edilen Genç ASİP 2019 yılında ‘Genç ASİP Türkiye’ de İstanbul ve Antalya olarak iki şube daha açmak suretiyle toplamda 10 şubeye ulaşmayı başardı.

Toplantı sonrasında Genç ASİP, Mannheim kentinde Çalhanoğlu Spor Merkezini ziyaret etti. Ziyarette Genel Başkan Tolga Özgül, 1. yardımcı başkan Sefa Şimşek ve 2. yardımcı Başkan Dilara Demir’de hazır bulundu. Genel başkan Tolga Özgül konuşmasında ASİP’in hedefinin, Avrupalı Türkler ve Türk kökenlileri bir araya getir olduğunu ifade ederek, Hüseyin Çalhanoğlu ile proje görüşmesi yaptı. Tolga Özgül ‘ Öz değerlerimizle Avrupa da Türklerini anlatan, yerel halk ile bağları güçlendirip, toplumsal katılımı sağlamak amacıyla birlikte projelere imza atacağız.’