25/04/2024

BW News

Nachrichten aus der Welt

Hamam Sefası Avrupa’da Yayılıyor.

IMG_9085


BW-HABER  Ettlingen


 TÜRK HAMAM KARLSRUHE / ETTLİNGEN’DE AÇILDI…

Almanya’nın Karlsruhe kenti yakınlarında  Fabrikstraße 94, 76337 Waldbronn’da Türk Hamamı  açıldı. Pamukkale Hamamı ismi ile açılan geleneksel Türk Hamamı, 5 Mart Cumartesi düzenlenen bir törenle açıldı. 5-6 Mart günlerinde tüm misafirlerine açık kapı düzenleyen Pamukkale Hamam tanıtım sonrası ikramlarda bulundu. 

Türkiye’de hamam sefası terk edilirken, Avrupa’da moda olan ”Türk Hamamı”, Alman konuklarında katıldığı tanıtımda hamam kültürü ve malzemeleri tanıtıldı. Hamam kısmında bulunan 20 metrekarelik ”Göbek Taşı” alttan ısıtmalı ve Türkiye’nin Afyon kentindenözel getirilen mermeri ile oldukça ilgi çekti.

Karlsruhe/Waldborn’da açılan Türk hamamında geleneksel, Gelin Hamamı, Damat Hamamı gibi Osmanlı’dan kalan adetlerin yanısıra, firmalar, dernekler ve kadınlar tarafından düzenlenen günler içinde özel programlar bulunuyor. Özel şoför bir Limuzin araçla evinizden alınarak kısa bir şehir turu, sonrası stres atmanın en güzel yollarından biri olan hamam ve hamamın vazgeçilmezi alttan ısıtmalı ”Göbek Taşı”na uzanılması, ardından masaj, jakuzi banyosu, saunası ile yüksek kalitesi, hijyeni ve profesyonel ekibi ile Karlsruhe ve çevresinde vereceği hizmet çok konuşulacak.

Pamukkale Hamamı açılışına katılan Karlsruhe Çalışma Ataşeliği Sosyal Danışman Osman Kaya, yeni bir işletmenin kazanılmasının sevindirici olduğunu, Almanya’da vatandaşlarımızın yatırımlarının her geçen gün daha da arttığına işaret etti.  Açılışa, Sanatçılar Platformu başkanı Mehmet Söyleyici, sanatçı Adil İpek, Karlsruhe Türk Kültür Merkezi başkanı Bilal Bayrak, M.Ali Sezgin, İş adamı Ahmet Genç, Tuncay Ulusoy, Müh. İsmail Demir, Muammer Göktaş, UETD Achern başkanı, Karlsruhe UETD başkan yardımcısı Ümit Özmen ve  Yunus Beyaz katıldılar. Pamukkale Hamamı hakında daha fazla bilgi için 0172 7976143 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

IMG_9246


IMG_9162


IMG_9090


IMG_9047


IMG_9026


IMG_9011