26/04/2024

BW News

Nachrichten aus der Welt

Bisiklet İle Türkiye’ye Gittiler 26 Öğrenciye Burs Verdiler

BW-HABER

Stuttgart 30 Aralık 2017


Koca Yürekli Şampiyonlar

Esslingen’de yaşayan  Türk dostu Alman Muhasebeci Christoph Möhl’den, 13 öğrenciye karşılıksız burs desteği.  Geçtiğimiz yaz ayında Almanya’nın  Stuttgart kentinden Erzincan’a pedal çeviren, 4 Dünya Kick Boks Şampiyonluğu bulunan Gökhan Arslan ve Alman muhasebeci Christopf Möhl, Erzincan’da öğrencilere kırtasiye yardımında bulundu. 

Kara propagandaya karşı

Türkiye’ye karşı yürütülen ‘ Kara Propaganda’ döneminde, hiç tereddütsüz, ‘Türkiye Güvenli Ülke‘ diyerek bisikletle yola çıkan iki cesur insan, Türkiye’de çocuklara eğitim yardımında bulundu. Alman medyası tarafından da takip edilen Türkiye bisiklet turu, bir çok medya kuruluşu tarafından  görüntülü olarak verildi. Almanya’da yayınlanan olumlu haberler iki ülke arasındaki dostluğun tekrar kurulması yönünde güçlü sinyaller verdi. 

13 öğrenciye burs

Anadolu Avrupa Yakası Erzincanlılar Derneği (AYADER) tarafından başlatılan  okul kırtasiye yardımı kampanyasına katılan Gökhan Arslan ve Christopf Möhl, öğrencilere okul çantası, kalem, defter , kırtasiyelik malzeme yardımında bulundu. Christopf Möhl, bununlada yetinmedi Erzincan’da 13 öğrencinin eğitim masrafını karşılamaya başladı. Gökhan Arslan’da memleketi Erzincan’da hiç bir ayrım gözetmeksizin öğrencilere burs yardımında bulunuyor. Arslan bu sene ayrıca 8 öğrenciye daha burs verirken, eğitimi yarım kalan İslam İlimleri talebesininde eğitimini tamamlaması için destek veriyor.

Gerçek bir dost

Dünya Şampiyonu Gökhan Arslan ‘ Yıllardır ben bu eğitim projesinin içindeyim. Bu senede yeni katkılarımı görüşmek üzere toplantı düzenledik. Toplantıda öğrencilerin saysındaki artış konuşulurken, yeni kaynaklara ihtiyaç duyacağımızı belirttim. Arkadaşım Christopf konuyu sordu,  bende 13 öğrenciye daha burs verilmesi gerekiyor dedim, hiç tereddüt etmeden tamam ben veriyorum burslarını dedi. Toplantıya katılanlara bunu anlattım, hepsinin gözü dolu çok duygulandık. Christopf Möhl gerçek bir dost, insani yönü anlatılmakla bitmez. ”

 

 Gökhan Arslan, eğitime yatırımın pahalı ve uzun vade olduğunu ancak dönüşümün çok değerli olduğunu ifade etti. Christopf Möhl’e eğitime katıkılarından dolayı plaket verildi.